Sosyal Medya

Güncel

Başkonsolosluk araçlarının temizlik görüntüleri ortaya çıktı

İstanbul'da öldürüldüğü açıklanan Suudi Arabistanlı Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın cesedinin taşındığı iddia edilen araçla başkonsolos Uteybi’nin araçlarının temizlik görüntüsü ortaya çıktı.



Suudi Arabistan BaÅŸkonsolosluÄŸu'nda öldürüldüÄŸü açıklanan Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürüldükten sonra taşıdığı iddia edilen aracın detaylı temizliÄŸinin yapıldığı oto kuaför çalışanlarının polis ekiplerince sorgulandığı ortaya çıktı.
 
O oto yıkama firmasının güvenlik kayıtları da polis ekiplerinde incelendi. Detaylı temizlik yapılan araçlardan birinin Suudi Arabistan BaÅŸkonsolosu Uteybi’ye ait olduÄŸu belirtildi. DiÄŸer aracın ise Suudi Arabistan KonsolosluÄŸu’nda parçalandığı iddia edilen Kaşıkçı’nın cesedin Uteybi’nin kaldığı konuta taşındığı araç olduÄŸu öne sürüldü.
 
CESET PARÇALANDI KONUTA TAÅžINDI
 
Ä°ddiaya göre, Cemal Kaşıkçı Suudi Arabistan Konsolosluk binasına girdikten sonra boÄŸularak öldürüldü. Daha sonra ise cesedi 3 parçaya ayrıldı. Ardından ceset çöp poÅŸetler ve valizlere konuldu. Ardından konsolosluÄŸa ait bir minibüse konulan valiz ve poÅŸetler 300 metre uzaklıktaki konsolosluk konutuna götürüldü. Cesedin parçalanma iÅŸi devam ederken o minibüs 3 gün otoparkta bekletildi. Aracın 5 Ekim’de Levent’teki oto tıkamasıyla götürüldüÄŸü anlaşılmıştı. (milliyet)
 
Ä°Ç VE DIÅž TEMÄ°ZLÄ°K
 
Kamera görüntülerinde araçların ayrıntılı olarak iç ve dış temizlik yapıldığı görülürken, polis çalışanların da bilgisini aldı. ÖÄŸle saatlerinde getirildiÄŸi belirlenen 2 aracı yıkayan çalışanlara polis, araçlarda kan izi olup olmadığını sordu. Çalışanlar kan izi farketmediklerini detaylı yıkama talep edilmesi üzerine araçların iç ve dışını iyi bir ÅŸekilde temizlediklerini söyledi. 2 aracın yıkama yapıldıktan sonra oto kuaförden ayrılarak baÅŸkonsolosluk binasına gittikleri tespit edildi. 
 
Polis, oto kuaförde yıkanan 2 aracın da arasında bulunduÄŸu araçlar ile baÅŸkonsolosluk binası ve baÅŸkonsolosun ikametinin bulunduÄŸu rezidansta inceleme yapmış, konutta bulunan kuyuda inceleme yapılmasına izin verilmemiÅŸti. Araçların incelemeden önce oto kuaförde temizlendiÄŸi ortaya çıkmıştı. Yapılan Luminol inceleme ile elde edilen biyolojik veriler kriminal laboratuvara gönderilmiÅŸ, incelemenin sürdüÄŸü bildirilmiÅŸti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.