Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan'dan Batman açıklaması: Durmayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT World Forumu'nda yaptığı açıklamada, Batman'da meydana gelen terör saldırısına ilişkin, '7 Mehmedimiz bugün şehit oldu ama duracak mıyız Durmayacağız. Onlar bizden 7 şehit alacak biz onlardan 700 tane teröristi öldüreceğiz. Üzerine üzerine gideceğiz. Kesinlikle durmak yok.' dedi.



ErdoÄŸan'ın açıklamalarından satırbaÅŸları ÅŸu ÅŸekilde:

BM, adalet arayışına hala cevap oluşturamamıştır.

"BM KARARLARININ UYGULANABİLİRLİĞİ YOKTUR"

Bir Ä°srail meselesi, bir Filistin meselesi çözüme kavuÅŸabiliyor mu KavuÅŸamıyor. Niye Çünkü Ä°srail'in aleyhinde alınmış bunca kararlar var BM'de, bu kararların hiçbirinin uygulanabilirliÄŸi yok. Niye Ä°srail kabul etmedikten sonra, ona uymadıktan sonra kalkıp da kimse burada bir ÅŸey söylemiyor veya söyleyemiyor. Niye BeÅŸ tane daimi üye ver. Bu beÅŸ daimi üyenin bir tanesi 'Hayır' diyorsa mesele bitmiÅŸtir.

5 daimi üye dönemi geçti. Niye Bu, Ä°kinci Dünya Savaşı'nın ÅŸartlarıydı, artık aynı ÅŸartları yaÅŸamıyoruz, yeni bir dönüÅŸüm, yeni bir deÄŸiÅŸime artık gitme zamanıdır.

 

"5 TANE ÜYENÄ°N DUDAKLARI ARASINDA BU DÜNYADA ADALET TESÄ°S EDÄ°LEMEZ"

Dünyada BirleÅŸmiÅŸ Milletler'de ÅŸu anda 193 üye var ve bu 193 üyenin de içinde yer alacağı dönüÅŸümlü olarak daimi üye sıfatını kazanacağı bir BirleÅŸmiÅŸ Milletler'in oluÅŸması gerekiyor. EÄŸer bu oluÅŸmazsa 5 tane üyenin dudakları arasında bu dünyada adalet tesis edilemez, bu mümkün deÄŸil.

"7 KITANIN YER ALDIÄžI BÄ°R BMGK OLMALIDIR"

Dünya 5'ten büyüktür. Hele hele 1'den daha büyüktür.

Bütün kıtaların temsil edildiÄŸi bir BM olması gerektiÄŸini söylüyoruz. 7 kıtanın yer aldığı BM Güvenlik Konseyi olmalı. Bunu bizim baÅŸarmamız lazım.

 

"DAÄ°MÄ° ÜYELERÄ°N Ä°ÅžARETLERÄ°NE GÖRE ELLERÄ°NÄ° KALDIRIP Ä°NDÄ°RÄ°YORLAR"

Geçici üyelerin BirleÅŸmiÅŸ Milletler'de kıymeti yoktur. Sadece daimi üyelerin iÅŸaretlerine bakarak elini kaldırır indirir, baÅŸka bir ÅŸey yok. Bir de geçici üye olabilmek için çırpınır dururlar.

"Ä°DLÄ°B SÜRGÜN YERÄ° HALÄ°NE GELMÄ°ÅžTÄ°"

Ä°dlib Halep'in sürgün yeri haline gelmiÅŸti. Kaçan herkes oraya geldi. 3.5 milyon insanın yaÅŸadığı bir yer haline geldi.

3.5 milyon insanı bombalara teslim edemezdik. Rejim'in İdlib'i bombalaması, bizim seri adım atmamızı gerektirdi. Bu adımları attık.

"Ä°DLÄ°B'TE BÄ°ZÄ°M 12 GÖZLEM NOKTAMIZ VAR"

Ä°dlib anlaÅŸmasını devreye sokarken Sayın Putin'in kararlılığı iÅŸimizi kolaylaÅŸtırdı. Bizim Ä°dlib çevresinde 12 tane gözlem noktamız var. 10 tane de Rusya'nın gözlem noktası var.

15-20 kilometrelik koridor büyük önem arz ediyor. Buranın güvenli olması, Ä°dlib'in güvenli olması anlamına geliyor.

 

Ä°dlib'te ÅŸu ana kadar sıkıntı yaÅŸamıyoruz. Önemli olan bunun devamlılığını saÄŸlamaktır.

Ä°dlib harabe ama 70-80 bin kiÅŸi geri döndü. Hedef zaten buydu.

BATMAN AÇIKLAMASI

7 Mehmedimiz bugün ÅŸehit oldu ama duracak mıyız Durmayacağız. Onlar bizden 7 ÅŸehit alacak biz onlardan 700 tane teröristi öldüreceÄŸiz. Üzerine üzerine gideceÄŸiz. Kesinlikle durmak yok.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.