Sosyal Medya

Lüks tutkunluğuyla bilinen Eski başbakanın eşi yolsuzluktan gözaltına alındı

Malezya'da yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında ülkenin eski başbakanı Necib Razak'ın eşi Rosmah Mansor'a para aklama ve vergi kaçırma suçlaması yöneltildi.



66 yaşındaki Mansor için 2 milyon ringgit (483 bin dolar) kefalet ücreti belirlendi. SoruÅŸturma kapsamında Mayıs ayında çiftin evine yapılan baskında çok sayıda lüks çanta, mücevher ve çok miktarda nakde el konulmuÅŸtu.

Eski baÅŸbakan Necip Razak kendi döneminde kurulan 1MDB adlı varlık fonundan 700 milyon doları kendi hesaplarına aktarmakla suçlanıyordu. Razak'a bu kapsamda 32 ayrı suçlama yöneltildi.

SUÇLAMALARI REDDEDÄ°YOR

Necip Razak da bu suçlardan yargılanacağı dava öncesinde bugün mahkeme salonundaydı. Eski baÅŸbakan, kendine yöneltilen tüm suçlamaları reddediyor.

Razak Mayıs ayındaki genel seçimi Mahathir Muhammed'e kaybetmiÅŸ ve seçimin ardından yolsuzluk soruÅŸturması baÅŸlatılmıştı.

BaÅŸkent Kuala Lumpur'u finansal bir merkeze dönüÅŸtürmek ve stratejik yatırımlarla ekonomiye katkı saÄŸlamak amacıyla kurulduÄŸu açıklanan 1MDB, 2015 yılından sonra 11 milyar dolarlık borçlarının bir kısmını ödeyemediÄŸi gerekçesiyle eleÅŸtiriler almaya baÅŸlamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.