Sosyal Medya

Güncel

Bin Selman'dan Kuveyt'e üç saatlik ziyaret

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Körfez ülkelerinden Kuveyt’e üç saatlik resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.



Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Körfez ülkelerinden Kuveyt’e üç saatlik resmi bir ziyaret gerçekleÅŸtirdi. Normalde cumartesi yapılması planlanan ama son dakikada pazara ertelenen ziyarette Veliaht Prens’e kalabalık bir heyet eÅŸlik etti. Kuveyt Emiri Sabah Ahmed Câbir es-Sabah tarafından Beyan Sarayı’nda törenle karşılanan Muhammed Bin Selman, kısa ziyaretinin ardından ülkeden ayrıldı.

Resmi görüÅŸmelerden sonra yapılan açıklamada, taraflar arasında bölgesel iÅŸbirliÄŸinin önemi üzerinde durulduÄŸu, Körfez’deki önemli problemler hakkında görüÅŸ alışveriÅŸinde bulunulduÄŸu belirtildi.

5 Haziran 2017’de Katar’a karşı baÅŸlatılan ablukada, Kuveyt EmirliÄŸi Katar’la birlikte hareket ederek ablukaya katılmamıştı. Kuveyt Emiri’nin ÅŸahsi olarak, Katar’la komÅŸuları arasında arabuluculuk yapmaya çalıştığı da biliniyor. Suudi Arabistan, BirleÅŸik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır’dan oluÅŸan dörtlü abluka devletleri, Kuveyt’in arabuculuÄŸunu ÅŸimdiye kadar kabul etmedi.

GZT-MECRA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.