Sosyal Medya

Güncel

Hamas'tan açıklama: Direniş tercihimize bağlıyız

İntifadanın 18'inci yıl dönümünde açıklamalarda bulunan İslamî Direniş Hareketi (Hamas), direniş tercihlerine bağlı olduklarını belirtti.



28 Eylül 2000'de terör rejiminin baÅŸbakanı Ariel Åžaron'un Mescid-i Aksa'yı basması ve burada küstah açıklamalarda bulunması Filistinlileri ayaÄŸa kaldırdı. Ä°ÅŸgal güçlerinin saldırması sonucu 7 Filistinli ÅŸehid oldu ve yüzlercesi de yaralandı. Kudüs'te baÅŸlayan daha sonra Batı Åžeria ve Gazze'ye yayılan direniÅŸler "Ä°kinci Ä°ntifada"nın baÅŸlangıcı sayıldı.
 
Mescid-i Aksa baskınından kısa bir süre sonra babasının arkasına saklanan 11 yaşındaki Filistinli Muhammed Durra'nın babasının gözü önünde iÅŸgalciler tarafından katledildiÄŸi anki görüntülerin TV'lerde yayınlanması protestoları arttırmış ve Filistinlileri sokaÄŸa dökmüÅŸtü. Muhammed Durra ise intifadanın sembolü haline gelmiÅŸti.
 
Ä°ntifadanın 18. yıldönümünde Ä°slamî DireniÅŸ Hareketi (Hamas) tarafından yapılan açıklamada, direniÅŸ tercihine baÄŸlı oldukları, hedeflerini gerçekleÅŸtirinceye kadar Büyük DönüÅŸ YürüyüÅŸlerinin destekleneceÄŸi belirtildi. Açıklamada, Abbas'tan Gazze'ye uyguladığı yaptırımları geri çekmesi ve düÅŸmanla güvenlik koordinasyonuna son vermesi istendi.
 
Açıklamada "Aksa Ä°ntifadası'nın baÅŸlamasına neden olan sebepler halen artarak devam ediyor. Siyonist düÅŸman emperyalist güçlerin yardım ve desteÄŸiyle saldırılarını ve zorbalık yapmayı sürdürüyor. Kutsal mekânları çevreleyen tehlikenin farkında olan Filistin halkı ise bulunduÄŸu her yerde Mescidi Aksa'yı korumak için çabalarını sürdürüyor." denildi.
 
Hamas açıklamasında ayrıca dönüÅŸ hakkını haykıran ve Gazze üzerindeki kuÅŸatmayı kaldırmak için baÅŸ kaldıran Gazze halkının yanında olduÄŸunu kaydetti.
 
Filistin halkının davasını korumak ve ulusal haklarını geri almak için iÅŸgale karşı sürdürdüÄŸü direniÅŸin semavi dinlerin ve uluslararası hukukun meÅŸru gördüÄŸü bir hak olduÄŸunu hatırlatan Hamas, intifadanın, düÅŸmanın güç dilinden baÅŸka bir dilden anlamadığını herkese gösterdiÄŸini ifade etti.
 
Abbas'tan düÅŸmanla sürdürdüÄŸü güvenlik koordinasyonuna son vermesini ve mücahitleri kovalamaktan, tutuklamaktan ve silahlarını toplamaktan vazgeçmesini isteyen Hamas, devrimin hazinesi olan ve düÅŸmanın Filistin davasını tasfiye etme projelerini engelleyen Gazze'ye yönelik yaptırımlarına da son vermesini istedi.
 
Hamas, Yüzyılın AnlaÅŸması gibi Filistin davasını tasfiye etmeyi amaçlayan bölgesel veya uluslararası çözümleri reddettikleri gibi, Amerika'nın büyükelçilik binasını Kudüs'e taşıma ve Kudüs'ü iÅŸgal rejiminin baÅŸkenti kabul etme kararını da reddettiklerini belirtti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.