Sosyal Medya

Güncel

İngiliz Bakan'ın yeğeni terör örgütü YPG saflarına katıldı!

İngiltere’nin eski savaş bakanlarından John Profumo’nun PKK/YPG saflarına katılan yeğeni, Suriye’den İngiltere’ye dönüşünde gözaltına alındı.



Ä°ngiliz basınında yer alan haberlere göre Ä°ngiltere’de 1960’larda savaÅŸ bakanlığı yapan Profumo’nun kızkardeÅŸinin torunu Jamie Janson (42), YPG saflarına katılmak için gittiÄŸi Suriye’den ülkeye dönüşünde gözaltına alındı. Jamie Janson’ın, Türkiye’nin Zeytin Dalı Harekatı sırasında Afrin’de Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı da PKK/YPG ile hareket ettiÄŸi öne sürüldü.
 
Jamie Janson'ın, dün Ä°ngiltere'nin Kent ÅŸehrinde polis tarafından terörle mücadele yasası kapsamında gözaltına alındığı ancak daha sonra kefaletle serbest bırakıldığı belirtiliyor. Daily Telegraph’ta yer alan habere göre, Türkiye’nin Afrin’e girmesinin ardından beraberindekilerle Suriye rejiminin kontrolündeki bölgeye kaçan Janson, buradan da Kuzey Irak’a geçti.
 
Janson’ın Ä°ngiltere’ye Belçika ve Fransa üzerinden döndüğü bildiriliyor.
 
2 Ä°NGÄ°LÄ°Z YARGILANIYOR
Ä°ngiltere'de terör örgütü YPG/PKK'ya katılan Jim Matthews ve Aidan James adlı 2 Ä°ngiliz vatandaşı geçen ay terörle mücadele yasası kapsamında yargılanmaya baÅŸlamıştı. Ä°ki Ä°ngiliz de Irak ve Suriye'de "terör eÄŸitimi verilen yerlerde" bulunmak ve “terör eylemine hazırlık” ile suçlanıyor.
 
PKK, 2001'den beri İngiltere'de terör örgütleri listesinde bulunsa da YPG listede yer almıyor. Ancak İngiliz makamları uzun süredir Suriye'deki silahlı örgütlere katılanlar hakkında, ülkeye döndüklerinde terörle mücadele yasası kapsamında kovuşturma yapılabileceği uyarısında bulunuyordu.
 
YPG TERÖR ÖRGÜTÜ LİSTESİNE ALINSIN
 
Merkezi Londra'da bulunan düşünce kuruluÅŸu Henry Jackson Society, geçen aÄŸustos ayında “Unutulan Yabancı Savaşçılar: Suriye'de PKK" baÅŸlıklı bir rapor yayımlamıştı. Raporda, PKK ile PYD/YPG arasındaki iliÅŸkiler ortaya koyulurken, Suriye'de terör örgütü safında çatışmalara katılan yabancılarla ilgili bilgi ve deÄŸerlendirmelere de yer verilmiÅŸti.
 
Raporda, Ä°ngiltere’de 2001’de terör örgütü listesine giren PKK’nın diÄŸer adları arasına YPG’nin de eklenmesi ve böylelikle terör yasasının bu isim altındaki faaliyetlere de uygulanması tavsiye edilmiÅŸti.
 
Ä°ngiltere DışiÅŸleri Bakanlığı önceki hafta parlamentonun DışiÅŸleri Komisyonunun Irak ve Suriye’deki Kürt hareketleriyle ilgili raporuna verdiÄŸi yanıtta, "Ä°ngiliz hükümetinin PYD/YPG ile sınırlı bir teması var, PKK ile ise hiçbir teması yok." açıklamasında bulunmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.