Sosyal Medya

Güncel

İşte CHP'nin seçim vaatleri

Hükümetin seçim paketini açıklamasının ardından gözler muhalefete çevrildi. CHP’nin seçim vaatleri de yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hazırlanması talimatını verdiği seçim bildirgesinde ekonomiye dair şu vaatlerin yer alacağı öğrenildi



ASGARÄ° ÃœCRET: Kesin rakam netleÅŸmemekle birlikte asgari ücretin net olarak 2 bin 200 liraya çıkarılacağı vaadiyle seçmenin karşısına çıkması bekleniyor. CHP, asgari ücretin, her yıl, enflasyon farkı ve ekonomik iyileÅŸmeye baÄŸlı olarak artırılacağı sözünü de verecek.

KADRO SÖZÃœ: Tüm taÅŸeron işçilerin kadrolu yapılması vaadi de seçim bildirgesinde yerini alacak. CHP, kamuda çalışan taÅŸeronlara kadro vaat edecek. 

AÄ°LE SÄ°GORTASI: Aile sigortası uygulamasıyla mevcut sosyal yardımları iki katına çıkarmayı planlayan CHP’nin, aile sigortası kapsamında hiçbir hanenin gelirinin bin liranın altına düşmeyeceÄŸi vaadinde bulunacağı öğrenildi. 

ÇİFTÇİYE MAZOT: Geçici tarım işçilerinin sosyal güvenliÄŸi devlet tarafından saÄŸlanacak. Çiftçi mazotu 2.50 TL’ye satın alacak. Orman köylülerinin Genel SaÄŸlık Sigortası primleri karşılanacak. 

ÃœNÄ°VERSÄ°TELÄ°YE BURS: Maddi sıkıntıda olan üniversite öğrencilerine karşılıksız eÄŸitim bursu verilecek. Ä°htiyacı olan tüm gençlere, ücretsiz yurt ve ulaşım imkânı saÄŸlanacak. 

Ä°NTÄ°BAK YASASI: Emekliler, ramazan ve kurban bayramlarında birer maaÅŸ ikramiye alacak. Emeklilerden muayene ve ilaç katılım payı alınmayacak. Emekliler arasındaki eÅŸitsizliÄŸi giderecek Ä°ntibak Yasası derhal çıkarılacak. 

KREDÄ° FAÄ°ZLERÄ° MÃœJDESÄ°: Kredi kartı ve tüketici kredisi borçlarında faizlerin yüzde 80’inin silinmesine dönük düzenleme yapılacak.

KAYNAK: HABERTÃœRK

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.