Sosyal Medya

Güncel

Gençler okul bittikten sonra iş bulma kaygısı yaşamak istemiyor

İlk kez oy kullanacak gençler, toplumun farklı kesimlerini bir amaç etrafında birleştirebilecek karizmatik bir başkan istediklerini söyledi. Gençler, istihdamın kendileri için önemli ölçü olduğunu ifade etti.



Aynı paydada birleşen gençler, karizmatik, toplumun farklı kesimlerini bir amaç etrafında birleştirebilen, aynı zamanda dünyaya da itibar sahibi bir başkan istediklerini ifade etti. Ekonomideki istikrarın artarak sürmesi de gençler için belirleyici bir başka unsur.
 
Ä°Åž Ä°MKANI ARTTIRILMALI
 
Siyasetten pek hoÅŸlanmadığını söyleyen Ä°stanbul Ãœniversitesi Ä°ÅŸletme Fakültesi öğrencisi Yaren Yavuz (22), iÅŸ imkanlarının artırılmasını istedi. Yavuz, “Bana söz hakkı tanıyan, saygı gösteren bir baÅŸkan istiyorum. Ayrıca. Ä°stanbul Ãœniversitesi de dağılmamalı” dedi. Yavuz ile sınıf arkadaşı olan Mizgin Esen de okul bittikten sonra iÅŸ bulma kaygısı yaÅŸamamak istediÄŸini belirterek, ekonominin düzelmesini talep etti.
 
Ä°STÄ°KRAR SAÄžLANMALI
 
Ä°stanbul Ãœniversitesi Uluslararası Ticaret bölümünde okuyan ErtuÄŸrul Güven (22) ekonomide istikrarın saÄŸlanmasına ve öğrencilere siyasette söz hakkı verilmesini istedi. Güven, “Başımızdan 15 Temmuz gibi bir süreç geçti. O gün devleti ve milleti için savaÅŸan halkımız doÄŸru bir karar verecektir” dedi. Ä°lk kez sandığa gidecek olan Ä°stanbul üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencisi Zehra DoÄŸantuna (21), “Benim CumhurbaÅŸkanım gelecek nesiller için istihdam saÄŸlayan birisi olmalı. MesleÄŸime gereken önemi vermeli. Ãœniversitelilerin ihmal edildiÄŸini düşünüyorum. Bizlerle yakından iletiÅŸim kurup bizlerinde verilen kararlarda fikirlerimizin alınmasını istiyorum” dedi.
 
ASGARÄ° ÃœCRET ARTMALI
 
BaÅŸkan adayının CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan olduÄŸunu ifade eden Ä°stanbul GeliÅŸim Ãœniversitesi Beden EÄŸitimi Meslek Yüksek Okulu öğrencisi Yunus Emre Ede, “Benim için CumhurbaÅŸkanı demek her ÅŸeyden önce güven demektir. ErdoÄŸan deyince aklıma ilk dürüst liderliÄŸi geliyor. Ona gözü kapalı güvenirim. Asgari ücrete zam yapmasını ve spora karşı halkı bilinçlendirmesini istiyorum” ÅŸeklinde konuÅŸtu.
 
UZLAÅžMACI OLMALI
 
Demokrasinin öncelikle partilerden baÅŸlaması gerektiÄŸini savunan Ege Ãœniversitesi Tarih bölümü öğrencisi 21 yaşındaki Cumali Yıldırım, “Farklılıklarımızı anlayışla karşılayabilecek bir baÅŸkan istiyorum. Ä°deolojik bir partiden ziyade siyasi mekanizmaların halkı bilinçlendirmek adına daha uzlaÅŸmacı bir yaklaşım talep ediyorum. Bir kiÅŸi ne diyorsa onun peÅŸinden giden deÄŸil de bilinçli ve eÄŸitimli bir toplum için çalışan milletini seven bir baÅŸkan istiyorum” ÅŸeklinde konuÅŸtu.
 
Ä°lk defa sandık başına gidecek olan Yıldız Teknik Ãœniversitesi Ä°nÅŸaat MühendisliÄŸi öğrencisi Ahmet Åžen (19), “Benim CumhurbaÅŸkanım ülkesine hizmet etmeli, dünyaya da kafa tutmalı. Yaşıtlarım okumuyor araÅŸtırmıyor. Siyaset konusunda bilgileri yok. BaÅŸkanım çok akılcı ve devletçi olmalı” dedi.
 
Ä°kinci kez oy verecek olan GeliÅŸim üniversitesi Beden EÄŸitimi Meslek Yüksek Okulu öğrencisi Ahmet Taha ErdoÄŸan (21), kendi baÅŸkan adayının CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan olduÄŸunu söyledi. ErdoÄŸan, “Ãœsküdar’da oturuyorum. 15 Temmuz’da köprüdeydim. Vatanın milletin birliÄŸini gördüm. O zaman halk nasıl sahip çıktıysa sandıkta da kararını verecektir. Aslında şöyle bir baktığımızda benim bir sıkıntım yok. Sadece baÅŸkanımdan, halkı spor alanında bilinçlendirmesini, bu konuda eÄŸitimlerin arttırılmasını istiyorum” dedi.
 
KESÄ°NLÄ°KLE ADÄ°L OLMALI
 
Ä°dealindeki CumhurbaÅŸkanının kesinlikle adil olması gerektiÄŸini savunan Bilim Tarihi bölümü öğrencisi Mehmet Furkan Bülbül (23), yaÅŸam standartlarının arttırılması gerektiÄŸini belirtti. Bülbül, “15 Temmuz gibi kara bir günden geçtik. Elbette darbelere karşıyız. Gelecek baÅŸkanımdan 28 Åžubat’ta FETÖcüler tarafından tutuklanan, masum yere hapiste yatan abilerimiz için adalet talep ediyorum. Adaletli ve eÅŸitlikçi bir baÅŸkan istiyorum” dedi.
 
KAYNAK: YENÄ° ÅžAFAK

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.