Sosyal Medya

Güncel

"Sandığa gömülmeli"... Erdoğan AK Partili vekillere o partiyi işaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, erken seçim kararının alınmasından sonra ilk toplantısını yaptığı AK Parti Milletvekillerine çok önemli mesajlar verdi.



Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi köşesinde o mesajları aktarırken ErdoÄŸan'ın bir partiyi iÅŸaret ederek, "Sandığa gömülmeli" dediÄŸini yazdı. 

Ä°ÅŸte Selvi'nin yazısının ilgili bölümü: 

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan konuÅŸmasının bir bölümünde,” O partinin sandığa gömülmesi lazım” diyor. Peki bu parti hangisi olabilir. Ä°YÄ° Parti aklınıza gelebilir. Ama ErdoÄŸan konuÅŸmasından Ä°YÄ° Parti’nin ismini aÄŸzına hiç almıyor. Hangi partiyi kast ettiÄŸini merak ettiyseniz, o isim ileriki cümlede yer alıyor. ErdoÄŸan milletvekilleriyle kahvaltısı sırasında GüneydoÄŸu’daki seçimler üzerinde ağırlıklı analizler yapıyor. HDP’nin adını vermiyor. “Terörle bağını koparamayan parti” olarak tarif ediyor. Şöyle konuÅŸuyor,”GüneydoÄŸu’da hizmetlerimiz var. Kayyum politikalarımız var. Kayyumlar iyi iÅŸ çıkardılar. Ayrıca Terörle baÅŸarılı bir mücadelemiz var. DoÄŸu ve GüneydoÄŸu milletvekillerimizin, teÅŸkilatların çok çalışması gerekiyor. Terörle bağını koparmayan bu partinin sandığa gömülmesi lazım” ErdoÄŸan deÄŸerlendirmeleri sırasında CHP’yi de es geçmiyor. CHP’nin seçimlerde baÅŸarısız olacağını savunuyor. ”CHP’nin durumu seçimden sonra daha da kötüye gidecek. Daha da marjinalleÅŸecek ”diye konuÅŸuyor. CumhurbaÅŸkanı milletvekili listeleriyle ilgili ilginç bir sinyal veriyor. ”Siyaset baronlarına ve siyaset simsarlarına yer vermeyeceÄŸiz” diyor. Nasıl anlarsanız anlayın artık.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.