Sosyal Medya

Güncel

Vatandaşları umre vaadiyle Şanlıurfa'ya götüren dolandırıcılar serbest

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde kutsal topraklara giderek umre ziyareti yapmak isteyen 68 kişiyi dolandırdıkları gerekçesiyle gözaltına alınan firmanın 4 yetkilisi, çıkarıldıkları mahkemede para iadesi yapacaklarını taahhüt edince serbest bırakıldı.



Kayseri merkezli bir hac ve umre firmasının Elbistan’daki acentesiyle anlaÅŸarak umreye gitmek üzere yola çıkan 68 kiÅŸi, Gaziantep ve Åžanlıurfa’daki gezinin ardından, tekrar Elbistan’a getirilmiÅŸlerdi. KiÅŸi başı 690 dolara umre seyahati için anlaÅŸtıklarını ifade eden umreciler, Åžanlıurfa’da biten yolculuklarının ardından otobüslerle geldikleri memleketlerinde Elbistan Ä°lçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek firma yetkililerinden ÅŸikayetçi olmuÅŸlardı.
 
Yapılan ÅŸikayetlerin ardından baÅŸlatılan soruÅŸturma kapsamında umre firmasının yetkililerinden Ä°.K. ile M.Ç.K. Kayseri’de, acente yetkilileri H.G. ile S.Y. de Elbistan’da gözaltına alınmıştı. Emniyetteki iÅŸlemlerinin ardından Elbistan Adliyesi’ne sevk edildi. Firma yetkilileri ve acente temsilcilerinin, çıkarıldıkları mahkemede umreye gitmek isteyenlerin seyahat iÅŸlemlerini hafta içinde yeniden yapacaklarını, para iadesi isteyenlere de ödemelerinin yapılacağını taahhüt ettiÄŸi öğrenildi.
 
Söz konusu firmanın Kayseri’de gözaltına alınan 2 yetkilisine adli kontrol ÅŸartı uygulanırken; Elbistan’da gözaltına alınan 2 kiÅŸi de serbest bırakıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.