Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan'dan Lavrov'a Afrin yanıtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rus Dışişleri Bakanı Lavrov'un 'Türkiye Afrin'i Esed'e vermeli' açıklamasına tepki gösterdi. Erdoğan 'Afrin'i kime teslim edeceğimizi en iyi biz biliriz' dedi.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, "Türkiye Afrin'i Esed'e vermeli" yen Rusya DışiÅŸleri Bakanı Lavrov'a "Rus Bakan Lavrov'un yaklaşımı yanlış. Afrin'i kime teslim edeceÄŸimizi en iyi biz biliriz" dedi.

NURETTÄ°N CANÄ°KLÄ°'DEN CEVAP

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, AK Parti'nin TBMM'deki grup toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Canikli, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un basına yansıyan "Türkiye Afrin'in kontrolünü Suriye hükümetine geri vermeli" açıklamalarıyla ilgili olarak şunları kaydetti:

“Afrin'de terör tehdidi sürüyor, riskler tam kaldırılana kadar tedbirlerimiz sürer, iÅŸimiz bitene kadar kalmaya devam edeceÄŸiz. Tüm bölgedeki terör tehdidi kalktıktan sonra seçimle gelmiÅŸ merkezi hükümet oluÅŸtuktan sonra hükümete teslim edeceÄŸiz.

LAVROV: TÃœRKÄ°YE AFRÄ°N'E ESED'E VERMELÄ°

Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, dün Moskova'da düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki Afrin'de düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı hakkında bir soru yöneltildi.

Lavrov soruya "(Türkiye) Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip) Erdoğan, Türkiye'nin Afrin'i işgal etmek istediğini hiçbir zaman söylemedi. Nitekim biz de Afrin'deki durumu normalleştirmede en kolay yöntemin, Türkler buradaki hedeflerine ulaştıklarını söylediklerinde, bu bölgenin kontrolünün Suriye hükümetine geri verilmesi olacağına inanıyoruz" dedi.

Lavrov, Afrin konusunda bundan başka bir görüşü desteklemediklerini de ekledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.