Sosyal Medya

Coğrafyamız

İbadi: IŞİD askeri olarak bitirildi, ama uyuyan hücreleri var

Irak Başbakanı Haydar İbadi, IŞİD'in Suriye'de ciddi tehlike oluşturduğunu belirterek, 'IŞİD'le Irak'ta mücadeleden Suriye ve bölgede mücadele etme aşamasına geçtik' dedi.



İbadi, Bağdat'ta yaptığı haftalık basın toplantısında, IŞİD'i ülkelerinde askeri olarak bitirdiklerini ancak bazı şehirlerde uyuyan hücreleri bulunduğunu söyledi.

'Ä°KÄ°NCÄ° DEFA OLUÅžMASINA Ä°ZÄ°N VERMEYÄ°Z'

İbadi, "Irak-Suriye sınırında kontrolü sağladık ancak IŞİD'in Suriye'deki varlığı gerçek tehlike oluşturuyor. IŞİD'in ikinci defa oluşmasına izin vermeyiz. IŞİD'le Irak'ta mücadeleden Suriye ve bölgede mücadele etme aşamasına geçtik. Bunun için planlarımız var" diye konuştu.

'SUUDİ ARABİSTAN'IN İRAN VE KATAR İLE ÇEKİŞMESİ VAR, ANCAK BUNUN İÇİN IRAK SAHA OLARAK KULLANILMAMALI'

Suudi Arabistan'ın Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'ın Bağdat'ı ziyaretinin gerçekten planda olup olmadığı sorusuna İbadi, "Böyle bir ziyaret düşüncesi asla yoktu. Ziyaret olsa burada çıkar, açıklar ve tarihini de söylerdim. Hiçbir şeyden çekinmeyiz ve tüm ülke liderlerinin Irak'ı ziyaret etmesinden memnuniyet duyarım ve hiçbirini reddetmem. İran-Suudi Arabistan ve Katar-Suudi Arabistan çekişmesi var ancak bunun için Irak saha olarak kullanılmamalı. Iraklıları da bu konuya dikkat etmeye çağırıyorum." yanıtını verdi.

REUTERS

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.