Sosyal Medya

Güncel

Çin'e gönderilmek istenen 82 Uygur Türkü süresiz açlık grevine başladı

Çin'den kaçarak Türkiye’ye sığınan Uygur Türkleri, özgürlüklerine kavuşmak için açlık grevi başlattı.



Herhangi bir gerekçe gösterilmeden Hatay Göç Ä°daresi'nde tutulan 82 Uygur Türkü 19 Åžubat 2018 tarihinde süresiz olarak açlık grevine baÅŸladı.

Çin'in baskıcı politikalarından dolayı Türkiye’ye sığınan Uygur Türkleri, sınır dışı edilme tehdidi ile Hatay Göç Ä°daresinde tutuluyor. 

Doğu Türkistan Bülteni, Göç İdaresi'nde tutulan Uygur Türkleri'nin son durumu hakkında şu açıklamayı yaptı:

Komünist Çin zulmünden kaçan DoÄŸu Türkistanlı Müslüman Uygur Türklerinin deÄŸiÅŸmez kaderi baskı, zulüm ve esaret Tayland, Malezya, Endonezya, Mısır, Pakistan, Afganistan, Dubai gibi devletlerden sonra kardeÅŸ bildikleri Türkiye’de de  devam ediyor.

Uygur Türklerini Türkmen Dağında, Türkmen kardeşleri ile yapmış olduğu dayanışmadan hepimiz tanıyoruz. Türkmen kardeşleri ile sırt sırta vermiş Doğu Türkistanlı Müslümanlar Esed ve Rusya zalimlerine karşı mücadele ediyor.

Türkiye Devletinden özgürlüklerini isteyen Uygur Türkleri özgürlüklerine kavuşacakları zamana kadar Süresiz açlık grevine başladıklarını ailelerini arayarak resmi olarak bildirimde bulundular. Müslüman kardeşlerimiz özgürlüklerine kavuşana kadar desteklemek her müminin görevidir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.