Sosyal Medya

Güncel

Bakanlıktan şehit ikramiyesine haciz konulmasını isteyen avukata soruşturma

22 Ocak'ta şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan'a bağlanacak emekli ikramiyesine ve arabasına, 2009'da karıştığı kazadan kaynaklanan borcu için 23 Ocak'ta haciz yenilenme talebinde bulunuldu. Adalet Bakanlığı'nca emekli ikramiyesine ve aracına haciz konulmasını talep eden avukat hakkında suç duyurusunda bulunuldu.



22 Ocak'ta çatışmada hayatını kaybeden Özalkan'a bundan bir gün sonra haciz geldi. Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan, 2009'da bir çiftin arabasına çarptı. Kasko olmadığı için karşı tarafın arabasının tamiratını cebinden kendisi ödeyerek yaptırdı.

Kaza yargıya taşındı ve Musa Özalkan'a 109 bin lira tazminat çıkarıldı. "50 bin lira olsa, kredi çeker, borç bulurum, öderim. Bu parayı ödeyemem" deyince maaşına da 2016 yılında haciz konuldu. Maaşa haciz konunca da kredi çekme ihtimali ortadan kalktı. 17 Ocak 2018'de maaşından 21. taksit kesildi. Karşı tarafa 18.838 lira ödeme yaptı.

AVUKAT EMEKLÄ° Ä°KRAMÄ°YESÄ°NÄ°N VE ARACININ HACZEDÄ°LMESÄ°NÄ° Ä°STEDÄ°

Sözcü'nün haberine göre, karşı tarafın avukatı 22 Ocak'ta Musa'nın hayatını kaybettiğini öğrendikten bir gün sonra harekete geçti. 23 Ocak'ta Yozgat Yerköy İcra Dairesi'ne müracaat etti. Askerin hem emekli ikramiyesine hem de aracına haciz konulmasını şu ifadelerle talep etti:

“Esas numarasını bildirmiÅŸ olduÄŸum dosya borçlunun sistem üzerinden emekli ikramiyesi alacağına ve araç sorgusunun yapılarak çıkacak olan araç üzerine haciz ÅŸerhi konulmasını talep ederim. 23.01.2018. ”

Yerköy İcra Dairesi, esas borç tutarı olan 89 bin 327 lira karşılığında emekli ikramiyesine üzerine haciz kararı aldı. Yine Musa Özalkan'ın adını kayıtlı çıkan araca da haciz şerhi düşüldü.

Ağabey Necip Özalkan, cep telefonunda haciz SMS'ini görünce 55 bin lira para topladı. 8 Şubat günü çiftle buluşup parayı verdi. Karşılığından da yazılı evrak imzaladılar ve dosya nedeniyle Musa Özalkan'ın arabası ve emekli ikramiyesi üzerine konulan haczin kaldırılmasına onay verdiler. Aile, Musa'nın maaşından kesilen 18 bin liranın da kendilerine verilmediğini, avukatta olduğunu bildirdi.

AVUKAT HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Adalet Bakanlığı'nca, Musa Özalkan'ın, Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olmasından bir gün sonra emekli ikramiyesine ve aracına haciz konulmasını talep eden avukat hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

AVUKATTAN AÇIKLAMA

Avukattan yapılan açıklamada ise Musa Özalkan'ın şehit olmadan önce maaşına ve aracına el konulduğu belirtilerek, dosyadan bir para tahsilatı olmadığı, bu talebin yenilenmesinin müvekkilleri ile alakalı olduğu belirtildi. Şehit Özalkan'ın ailesinin de müvekkili ile görüştüğünü ifade eden avukat, ailenin talebi üzerine borcu ödemek üzere olan bir talep olduğunu söyledi.

Avukat, ailenin icra müdürlüğünden dosyayı çıkarttırıp avukatları kanalıyla dosyayı kapattırdığı ve müvekkillerinin parayı aldığını söyledi.

Avukatın açıklaması şu şekilde:

2009'dan beri süregelen bir dosyaydı, şehit olmasından önce de Musa Bey'le birebir görüşüldü, kapatılacağı söylendi. Kapatılmadı ve maaş kesintisi olarak dosyaya yansıdı. Ölümü ile beraber de müvekkilim aile ile anlaştı ve dosya kapandı.

Müvekkilim şehit olmasını öğrenince hacizlerin yenilenmesini ve alacağını nasıl alacağını sordu. Ama zaten dosyada haciz vardı. Müvekkilim hak kaybına uğramamak adına talepte bulununca haciz talepleri yenilendi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.