Sosyal Medya

Coğrafyamız

Ä°srail'den yeni bir skandal karar daha...

İsrail hükümeti tarafından, "Filistin İçin İsrail'i Boykot Girişimi" olarak bilinen BDS Hareketi'ne destek verdiği gerekçesiyle uluslararası 20 kuruluşun temsilcisinin ülkeye girişi yasaklandı.



Ä°srail’in Haaretz gazetesinin haberine göre, Ä°srail hükümeti, 11'i Avrupa, 6'sı da ABD'den olmak üzere uluslararası 20 kuruluÅŸun temsilcisinin ülkeye giriÅŸine yasak getirdi.

SAVUNMADAN SALDIRIYA GEÇTİK

Kanal7 televizyonunun haberine göre, Ä°srail Kamu GüvenliÄŸi Bakanı Gilad Erdan yaptığı açıklamada, savunmadan saldırıya geçtiklerini belirterek, "Boykot çaÄŸrısı yapan kuruluÅŸlar bilmelidir ki Ä°srail devleti bu kuruluÅŸların topraklarına girmesine ve vatandaÅŸlarına zarar vermesine izin vermeyecektir.” ifadelerini kullandı.

Söz konusu kuruluÅŸların, Ä°srail’in uluslararası camiadaki meÅŸruiyetine darbe vurmak için spekülatif haberlere yer verdiÄŸini ileri süren Erdan, bunların sürekli Ä°srail’i boykot ettiÄŸini ve farklı ülkelerdeki kuruluÅŸlara da baskı uyguladığını iddia etti.

LÄ°STEDE Ä°SÄ°MLERÄ° BULUNAN KURULUÅžLAR

Ä°srail Kamu GüvenliÄŸi Bakanlığının listesinde isimleri bulunan kuruluÅŸlar arasında, Fransa’daki Filistin ile Dayanışma DerneÄŸi, Ä°ngiltere'den “War on Want” derneÄŸi, BDS’nin Ä°talya ve Fransa ÅŸubeleri, Avrupa Koordinasyon Konseyi, Aksa Dostları ve Ä°rlanda ile Dayanışma Platformu, ABD’den Hizmet için Amerikan Dostları Komitesi, Filistin için Amerikalı Müslümanlar, Barış için Yahudi Sesi, Filistin’de Adalet için Milli Öğrenciler, Pembe Sembol ve Filistin Hakları için Amerika Platformu gibi örgütler yer alıyor.

Ayrıca Ä°sveç’teki Filistin ile Dayanışma DerneÄŸi, Londra Filistin ile Dayanışma Platformu ile Norveç’teki Filistin Komitesinin yer aldığı listede, BDS'nin Åžili ve Güney Afrika’daki ÅŸubeleri de bulunuyor.

Filistin topraklarında İsrail işgaline son verilmesi amacıyla kurulan "Boykot, Tecrit, Yaptırımlar (BDS) Hareketi", uluslararası alanda İsrail'in ekonomik, akademik, kültürel ve siyasi bakımdan boykot edilmesine öncülük ediyor.

Ä°srail, BDS’yi stratejik bir tehdit olarak görüyor, buraya baÄŸlı aktivistleri anti-Semitist olarak suçluyor ve boykot çaÄŸrısında bulunan bu kiÅŸileri sınır dışı ediyor.

Ä°srail Parlamentosu (Knesset) da Mart 2017’de, Ä°srail'i boykot etme çaÄŸrısı yapanlara giriÅŸ vizesi verilmemesini öngören "boykot" yasasını onaylamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.