Sosyal Medya

Güncel

Ankara'da terör örgütü DEAŞ'a operasyon: 29 gözaltı

Ankara'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyon kapsamında, aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu 29 kişi gözaltına alındı.



Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Ä°stihbarat Åžubelerinin koordinasyonunda, 500 polisin katılımıyla IŞİD'e yönelik operasyon düzenlendi. Sabahın erken saatlerinde çok sayıda adrese düzenlenen eÅŸ zamanlı operasyonda, Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca haklarında gözaltı kararı verilen 46 şüpheliden 29'u yakalandı.

Yakalanan IŞİD mensuplarının birçoğunun yabancı uyruklu olduğu öğrenildi. Aramalarda ele geçirilen malzemelerden, şüphelilerden bazılarının, yılbaşında eylem için keşif ve hazırlık yaptıkları tespit edildi. Bu arada Mamak'ta bir adrese düzenlenen operasyon sırasında şüpheli bir kişi balkondan atlayarak kaçmaya çalıştı. Yaşanan kovalamaca sonucunda şüpheli, Terörle Mücadele ekipleri tarafından kısa sürede yakalandı.

Operasyonlarda zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyale de el konuldu. Haklarında gözaltı kararı bulunan diğer şüphelileri yakalama çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.