Sosyal Medya

Güncel

Atatürk Havalimanı arazisine ne yapılacak?

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, yüzde 73’ü tamamlanan 3. havalimanı bittiğinde Atatürk Havalimanı’nın İstanbul’a nefes aldıracak bir alan olarak düzenleneceğini belirterek “Herhangi bir şekilde imara açılıp AVM ve konut yapılması söz konusu değil” dedi



Gazete Habertürk'ten Esra Nehir'in sorularını yanıtlayan UlaÅŸtırma, Denizcilik ve HaberleÅŸme Bakanı Ahmet Arslan, e-devlet kullanıcı sayısını 2018’de 40 milyona çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Arslan, “Elektronik olarak verilen hizmetlerin tamamını e-devlet üzerinden verilir hale getireceÄŸiz” dedi.

UlaÅŸtırma, Denizcilik ve HaberleÅŸme Bakanı Ahmet Arslan, geniÅŸbant internet eriÅŸimine iliÅŸkin olarak, “Bin 799 yerleÅŸim yerine 4.5G geniÅŸbant internet kurulumlarına baÅŸladık ve 2018 yılı içerisinde tamamlayacağız. Bin 472 yeni yerleÅŸim yerini de mobil kapsamına almak ve buralarda yaÅŸayan yaklaşık 240 bin vatandaşımıza 4.5G geniÅŸbant internet hizmeti sunmak için kurulumlara devam edeceÄŸiz” dedi. Arslan, 3’üncü havalimanı inÅŸaatında yüzde 73 seviyesinin aşıldığını belirterek, “Havalimanının 90 milyon yolcuya hizmet verecek ilk etabını 29 Ekim 2018 tarihinde açacağız.

Atatürk ve Ä°stanbul yeni havalimanını aynı anda kullanma imkânı yok. Ä°kisi de aynı hava koridorunu kullanıyor çünkü. Ancak ÅŸunu da belirtelim Atatürk Havalimanı yapılaÅŸmaya açılmayacak. Ä°stanbul’a nefes aldıracak bir alan olarak düzenlenecek. Ayrıca küçük uçakların iniÅŸ yapabileceÄŸi bir alan olarak da kullanılmasını planlıyoruz. Çok sayıda terminal var burada, bunların da fuar alanı olarak hizmet etmesini istiyoruz. Herhangi bir ÅŸekilde imara açılıp AVM ve konut yapılması söz konusu deÄŸil.”Bakan Arslan, daha önce Atatürk Havalimanı’nın küçük uçakların iniÅŸ yapabileceÄŸi bir alan olarak kullanılacağını belirterek “Çok sayıda terminal var burada bunların da fuar alanı olarak hizmet etmesini istiyoruz” demiÅŸti.

UZAY AJANSINA GERÄ° SAYIM

369 metre yüksekliÄŸindeki Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi’nin de 2018’de tamamlanacağını söyleyen Bakan Arslan, TÃœRKSAT 5A ve 5B uyduları üretim çalışmalarının devam edeceÄŸini, Türkiye Uzay Ajansı’nın da 2018 yılında kurulacağını kaydetti.

KANAL Ä°STANBUL Ä°HALESÄ°

Kanal Ä°stanbul için mühendislik çalışmalarının devam ettiÄŸini vurgulayan Arslan, güzergâhla ilgili de “Seçilen proje alanı üzerinde detaylı jeoteknik, hidrolik modelleme gibi saha etüdü çalışmaları da yapıldıktan sonra nihai ÅŸekli verilecek. Etüt proje kapsamında, projenin gerçekleÅŸtirilebilmesi için finans modellerine de hâlâ çalışmaktayız. 2018 yılında etüt proje çalışmaları tamamlanarak projenin yapım ihalesine çıkmayı planlıyoruz” diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.