Sosyal Medya

Güncel

ABD, Suriye'de yeni örgüt kurdu

PKK ile Suriye’nin üçte birini işgal eden ABD, yeni bir terör örgütü kurdu. Yeni Suriye Ordusu (Ceyş el Suriye el Cedit) adı verilen örgüt için Haseke ve Deyrizor’da üç terör kampı oluşturuldu.



Suriye'de 2 yıldır PKK ile birlikte ülkenin üçte birini iÅŸgal eden ABD, tıpkı daha önce kurduÄŸu SDG (Suriye Demokratik Güçleir) gibi PKK'yı kamufle amaçlı yeni bir örgüt yapılanması kurdu. “CeyÅŸ el Suri, el Cedit” ismi verilen kamufle örgüt için Hasek'e ve Deyl Zor'da 3 özel kamp tahsis edildi. 2 bin 500 militan bu amaçla PKK'dan tabela örgüte nakledildi. Yeni örgütün flama, kıyafet ve yönetim kadroları sömürge valisi Brett Mcgurk tarafından belirlendi. Yeni Suriye Ordusu'nun Komutanlığını da Muhaned Talaa'nın yürüttüğü öğrenildi.

AYNI SENARYO

Yeni Şafak'tan Yılmaz Bilgen'e konuşan Haseke eski Valisi Muhammet Şimali şunları söyledi:

"ABD'nin Suriye Demokratik Güçleri üzerinden sürdürdüğü aldatmaca ve PKK ile kurduÄŸu iliÅŸki tamamen alenileÅŸti, Pentagon bir süredir alternatif arayış içerisinde idi ve Yeni Suriye Ordusu bu amaçla hazırlanıyor, yakın bir dönemde sahaya sürülebilir. Yeni Suriye Ordusu giriÅŸimini kirli senaryonun devamı. Ayrıca ABD, yeni paravan örgütün Arap aÅŸiretlerden oluÅŸtuÄŸu yönünde propaganda yürütecek. Ancak oluÅŸumu Kandil yönetecek."

0c61b703simali

ABD'NİN KURDUĞU 4. ÖRGÜT

Habere göre ABD tarafından Deir ez Zor bölgesinde petrol sahalarını koruma amaçlı kurulan “CeyÅŸ Suriy Cediyd” (CSC) ABD'nin 2014 yılından bugüne terörle iÅŸbirliÄŸini gizleme amaçlı kurduÄŸu 4. terör örgütü olma özelliÄŸi taşıyor. IŞİD saldırılarını gerekçe göstererek 2014 yılında Suriye'ye yerleÅŸmeye baÅŸlayan ABD, ilk olarak PYD'ye silah ve cephane desteÄŸi saÄŸladı. PYD'nin Öcalan, Kandil ve PKK sembollerini kullanma konusunda ısrar etmesi ise ABD'yi tabela arayışına sevk etti. Bu kapsamda ilk paravan örgüt ilanı 2015 yılı baÅŸlarında Burkan el Fırat ile baÅŸladı. Bununla istediÄŸi sonucu elde edemeyen Pentegon, 2015 yılı Ekim ayında Suriye Demokratik Güçlerini kurdu. PKK ile iÅŸbirliÄŸini kamufle amaçlı kurulan tüm bu örgütlerin isimleri deÄŸiÅŸse de yönetim kadroları hep aynı kaldı. Elder Halil, Åžahin Cilo ve Bahoz Erdal her 3 örgütün de tepesindeki isimler.

 
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.