Sosyal Medya

Coğrafyamız

Filistin'den Arap dünyasına önemli çağrı

Filistin Kurtuluş Örgütü Başkan Yardımcısı Alul, "Direnme gücümüz, Arap dünyasının direnişimize vereceği desteğe bağlı." dedi.



Filistin KurtuluÅŸ Örgütü (FKÖ) BaÅŸkan Yardımcısı Mahmud el-Alul, Filistin yönetiminin, Kudüs'ü savunmak için alacağı bir dizi önlem olduÄŸunu söyledi.

'DİRENİŞİMİZE VERECEĞİ DESTEĞE BAĞLI'

Filistin Devlet televizyonuna konuşan Alul, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına karşı alınacak önlemlerle ilgili bilgi verdi. Alul, önlemler arasında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) ile Uluslararası Ceza Mahkemesine (UCM) gitme ve Filistin meselesinin BM'nin öncelikleri arasında yer almasına çalışmanın yer aldığını ifade etti.

Filistin'in ABD'nin kararıyla ilgili vereceği tepkinin çıtasının yüksek olacağını vurgulayan Alul, "Direnme gücümüz, Arap dünyasının direnişimize vereceği desteğe bağlı." dedi.

Alul, Filistin yönetiminin ayrıca, İsrail ile ilişkilerini yeniden gözden geçireceğini ve Filistin uzlaşısının gerçekleşmesi için çalışmalara devam edeceğini kaydetti.

ABD Başkanı Trump, 6 Aralık'ta Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıdığını ve ABD Büyükelçiliği'nin Kudüs'e taşınması talimatı verdiğini açıklamıştı.

ANKARA/AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.