Sosyal Medya

Güncel

ASELSAN cinayetlerini aydınlatacak şok eden itiraf

2006 yılında ‘adi vaka’ gibi gösterilen F-16 teknisyeni Hafız Koca’nın cinayete kurban gittiği ortaya çıktı.



Katil Mustafa DeÄŸirmenci, infaz emrini FETÖ tutuklusu TuÄŸgeneral Sadık KöroÄŸlu’ndan aldığını itiraf etti.

15 Temmuz hain darbe kalkışmasının ardından, 40 yıllık örümcek ağının çözülmesiyle beraber sıradan gibi görünen bir çok olayın da, aslında çok karanlık birer komplonun ürünü olduÄŸu ortaya çıkıyor. Hrant DinkMuhsin YazıcıoÄŸlu, Haydar Meriç, Cezvet Soysal, Zirve Yayınevi ile Rahip Santoro cinayetleri FETÖ’nün kirli emellerine ulaÅŸmak için baÅŸvurduÄŸu kriminal bir kaç örnekten sadece bir kaçı...

CÄ°NAYETÄ° EMRETTÄ°

Ankara BaÅŸsavcılığı 11 yıl önce adi bir gasp sonucu katledildiÄŸi gerekçesiyle kapatılan F-16 teknikeri Hafız Koca cinayeti dosyasını tozlu raflardan indirerek yeniden incelemeye aldı. Savcılığı harekete geçiren ise Koca’nın katili Mustafa DeÄŸirmenci’nin cinayeti Akıncı Ãœssü’nde yakalanan TuÄŸgeneral Sadık KöroÄŸlu’nun talimatıyla iÅŸlediÄŸini itiraf etmesi oldu. Jandarma muhbiri olduÄŸunu itiraf eden katil DeÄŸirmenci, kendisine önce ASELSAN Mühendisleri Hüseyin BaÅŸbilen ile Halim Ãœnsem Ãœnal’ın öldürülmesi talimatı verildiÄŸini ancak, bunları yapmadığını daha sonra ise Hafız Koca’nın öldürülmesinin emredildiÄŸini söyledi. Jandarmanın kendisini bir çok operasyonda kullandığını itiraf eden DeÄŸirmenci cinayet talimatını ise o dönem Jandarma Binbaşı olan FETÖ’cü Sadık KöroÄŸlu ile yine o dönem Jandarma Ä°stihbarat astsubay oÄŸuz kod isimli C.A, Astsubaylar A.E ile Y.Ç›den belirtti.

Ä°TÄ°RAF ETTÄ°LER

Cinayetten 11 yıl sonra Hafız Koca’nın aslında jandarma içindeki FETÖ’cü istihbaratçıların organize ve planlı bir eylemi sonucu katledildiÄŸi kanaatine varan savcılığın, Milli Ä°stihbarattan da destek alarak suç ortaklarının ortaya çıkarılmasında önemli verilere ulaÅŸtığı öğrenildi. Kırıkkale F Tipi Yüksek Güvelikli Cezaevinde yatan katil Mustafa DeÄŸirmenci’nin, Jandarma Okullar Komutanı TuÄŸgeneral Sadık KöroÄŸlu’nun talimatıyla öldürdüğünü itiraf etmesi üzerine suç ortakları amcasının oÄŸlu Caner DeÄŸirmenci ile Gökhan Ecer tekrar sorgulandı. Sorgulanan her iki mahkum da ifadelerinde, Mustafa DeÄŸirmenci’nin Jandarma Ä°stihbaratla çalıştığını ve cinayeti iÅŸledikleri süreçte jandarma ile sık sık görüştüğünü doÄŸruladı. Mahkumların verdiÄŸi bilgiler ışında Hafız Koca ile ASELSAN dosyasını tozlu raflardan indiren Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı soruÅŸturmayı derinleÅŸtirerek katilerin jandarma ile baÄŸlantılarını mercek altına alındı.

YAKIN OLMAN GEREK

Terhisten sonra memur olan eÅŸinin tayininin Åžanlıurfa’ya çıktığını, oraya taşındıklarını anlatan DeÄŸirmenci, “Biz Urfa’dayken Binbaşı Sadık KöroÄŸlu ansızın beni ziyaret etti. Bana ‘Ankara’ya yakın bir yerde olman gerek eÅŸinin tayinini Çorum’a aldıracağım’ dedi, kısa süre sonra eÅŸimin tayini Çorum›a alındı. KöroÄŸlu bu süreçte beni Jandarma Astsubay A.U ve A.Ä° ile tanıştırdı. Bana ‘bir ihtiyacın olursa A.Ä°›ye söyle halleder’ dedi. Beni silah kaçakçılığı yapan bir çetenin içine sokmak istediklerini burada muhbirlik yapacağımı söylediler. Dediklerini yaptım operasyondan önce silah kaçakçılığı yapan Sadık Polat onlarca silah satarken suç üstü yaptırdım.” 2005 ten sonra OÄŸuz Kod isimli Astsubay C.U’nu kendisini Ankara’ya çağırdığını anlatan DeÄŸirmenci, “Ä°l Jandarma Komutanlığında beni bir odaya aldılar. OÄŸuz Kod isimli C.U önüme bir dosya koydu içinde iki kiÅŸiye ait resim ve adres bilgileri vardı. Bu ÅŸahıslar vatan hainleri bunların temizlenmeleri gerekir bunu ancak sen yapabilirsin. Merak etme bizden de bir ekip takip edip seni kollayacak dedi. Ancak beni takip edecek olmaları üzerine korktum ve infazdan sonra beni de ortadan kaldırmak için takip edeceklerimi düşündüğüm için korktum ve yapamayacağımı söyledim. Bana çok kızdılar git biraz düşün dediler” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

ARINÇ’IN EVÄ°NE ATEÅž

Bir süre sonra o dönem binbaşı olan Sadık KöroÄŸlu’nun kendisini çağırdığını itiraf eden DeÄŸirmenci ÅŸunları anlattı: “Sadık binbaşı beni Çubuk barajı civarında bir yere götürdü. Bana ‘tamam senden kimseyi öldürmeni istemiyorum ama bir evin önünde ateÅŸ edeceksin. Bülent Arınç’ın evinin önünde ateÅŸ edeceksin, seni yakalayacaklar cezaevine gireceksin yaklaşık iki yıl yatar çıkarsın’ dedi. Ben de Bülent Arınç devlet büyüğü başım çok aÄŸrır yapamam deyince bana çok kızdı. ‘EÅŸini ve çocuÄŸunu düşün iyi para da alacaksın seni kurtarırız” deyip gönderdi...”

HAFIZ KOCA’YI ÖLDÃœR TALÄ°MATI

Katil Mustafa DeÄŸirmenci cinayet olayını şöyle itiraf etti: 10 gün boyunca adeta saklandım ama Astsubaylar C.U, Y.Ç ile A.E gelip beni aldılar. Bu sefer bana verecekleri iÅŸi mutlaka yapmam gerektiÄŸini söylediler. Bana içinde fotoÄŸrafı, telefon ve adres bilgileri olan bir zarf verdiler. Hafız Koca’nın bilgileriydi. Ben de ‘bu iÅŸi yaparım ancak sizden kimse beni takip etmeyecek kimse yanımda olmayacak’ dedim ‘tamam’ dediler ve bana bu iÅŸ için 50 bin lira vereceklerini söylediler 25 bini orada verdiler. Akrabam Caner DeÄŸirmenci ile Gökhan Ecer’i çağırdım alkol aldık onlara iÅŸi tam anlatmadım ertesi gün NATO yolunca bir akrabamın dükkanında buluÅŸacağımızı söyledim. Onlar gelince taksi durağındaki ankesörlü telefondan OÄŸuz kod isimli C.U’nun bana verdiÄŸi zarfın içindeki bilgi notu üzerinden konuya girerek Hafız Koca’yı aradım. Ä°lk arayışımda eÅŸi çıkmıştı o müsait deÄŸildi ikinci görüşmede Hafız Koca ile görüşüp aracını almak istediÄŸimi söyledim ve Eryaman’da buluÅŸmak için anlaÅŸtık.” DeÄŸirmenci, Hafız Koca ile buluÅŸtuktan sonra planı uyguladığını ve Caner ile Gökhan’ın da korktukları için onları da ikna etiÄŸini ve onlara da para verdiÄŸini anlattı.

FETÖ’NÃœN DELÄ° OÄžLANI

Star’ın ulaÅŸtığı katil Mustafa DeÄŸirmenci’nin itiraflarında FETÖ’cü generalle tanışması şöyle yer aldı. Katil Mustafa DeÄŸirmenci 1997 yılında Tunceli Ä°l Jandarma Komutanlığında vatani görevini yaparken astsubay M.Åž tarafından “iÅŸte bizim deli oÄŸlan” diyerek kendisini Sadık KöroÄŸlu ile tanıştırdığını söyledi. Terhis oluncaya kadar Astsubay M.Åž’nin kendisiyle ilgilendiÄŸini bazen evine götürüp orada Sadık KöroÄŸlu ile görüştürdüğünü anlatan DeÄŸirmenci, terhisten önce KöroÄŸlu’nun, “sakin bir hayat yaÅŸa yanlış bir iÅŸe bulaÅŸma zamanı gelince biz seninle irtibata geçeriz” dediÄŸini söyledi.

Ä°FADEMÄ° JANDARMA EZBERLETTÄ°

Cinayetin ardından vereceÄŸi ifadenin dahi kendisine ezberletildiÄŸini belirten tetikçi Mustafa DeÄŸirmenci, “Cinayetin ertesi gün NATO yolundaki akrabamın elektrik dükkanına giderken polisler beni aldı. Adliyede beni daha önce Çorum Ä°l Jandarma Komutanlığında gördüğüm iki kiÅŸi karşıladı. Sadece üçümüzün olduÄŸu bir odaya aldılar uzun uzun nasıl ifade vereceÄŸimi anlattılar. Sen arabayı gasp ettin ÅŸahıs sana direndi sen de öldürdün bunun dışına çıkarsan eÅŸin ve çocuÄŸun ölür diye tehdit ettiler. Ben de savcıya bu ÅŸekilde ifade verdim. Zaten savcılığın odasında ifade verirken o jandarmalar da içeride bekliyordu.”

FETÖNÜN LİSTESİNDE ADI VAR

Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı, 15 Temmuz darbe giriÅŸimine yönelik yürüttüğü soruÅŸturmada darbenin baÅŸarılı olması halinde TuÄŸg. Sadık KöroÄŸlu’nun Korgeneral rütbesi ile Jandarma EÄŸitimKomutanlığına atamasının yapıldığı tespitinde bulunmuÅŸtu. KöroÄŸlu darbe gecesi kendi odasında ve Jandarma Albay Özkan DoÄŸanay’ın makam odasında bulunan dahili hatları kullanarak Akıncılar Kışlası, Jandarma Genel Komutanlığı, BeÅŸtepe Karargahı ve Nizamiyeler dahil pek çok yere talimat vermiÅŸti. (Star)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.