Sosyal Medya

Sinema - Sahne - Tiyatro

'Son Kale Türkiye' belgeselinin çekimleri başladı

Marmaris ilçesinde, 15 Temmuz 2016'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin anlatılacağı "Son Kale Türkiye"nin çekimleri başladı.



Marmaris ilçesinde, 15 Temmuz 2016'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe giriÅŸiminin anlatılacağı "Son Kale Türkiye"nin çekimleri baÅŸladı.

15 Temmuz darbe giriÅŸimin anlatıldığı, Milli Savunma Bakanlığı Akaryakıt Ä°kmal ve NATO POL Hizmetleri BaÅŸkanlığı Mali Hizmetler Daire BaÅŸkanı Fevzi Çakar'ın kaleme aldığı "Son Kale Türkiye" kitabının belgesele dönüştürüleceÄŸi çalışmalar, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın, FETÖ'nün darbe giriÅŸimi sırasında kaldığı otelde gerçekleÅŸtirildi.

Belgeselin ilk gününde, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) FETÖ Darbe GiriÅŸimini AraÅŸtırma Komisyonu BaÅŸkanı ve AK Parti Burdur Milletvekili ReÅŸat Petek, AK Parti MuÄŸla Milletvekili Nihat Öztürk, otelin sahibi Serkan Yazıcı ve Anadolu Ajansı muhabiri Sabri Kesen'in de aralarında bulunduÄŸu bazı gazetecilerle röportajlar yapıldı.

Röportajların ardından darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otel bölümleri ve suikast timiyle emniyet güçlerinin çatıştığı noktaların görüntüsü alındı.

Belgesel, ilçedeki çekimlerin tamamlanmasının ardından Ankara ve Ä°stanbul'daki kritik noktalarda ve kiÅŸilerle devam edecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, gazetecilere yaptığı açıklamada, komisyon olarak yaptıkları çalışmaları kalıcı hale getirmek için görüşlerini belgesel yapımcılarına Marmaris'te anlattıklarını söyledi.

Marmaris'in 15 Temmuz kanlı darbe giriÅŸimine karşı Türkiye'deki ÅŸanlı diriliÅŸin en baÅŸta gelen mekanlarından biri olduÄŸunu ifade eden Petek, "EÄŸer Türkiye son kale ise son kalenin korunması noktasındaki ilk direniÅŸin fitilinin ateÅŸlendiÄŸi nokta Marmaris'tir. Çünkü, CumhurbaÅŸkanımız Recep Tayyip ErdoÄŸan bu mekandan bütün millete çaÄŸrısını yaptı. Marmaris'te bu direniÅŸi baÅŸlatan destek veren buradaki her kademede ÅŸanlı direniÅŸin içinde olan emniyet güçleri ve Marmaris halkı kutlamaya deÄŸer kahraman insanlar." dedi.

AK Parti MuÄŸla Milletvekili Nihat Öztürk de Ankara ve Ä°stanbul’dan sonra 15 Temmuz'un en önemli noktasının Marmaris olduÄŸunu dile getirdi.

Marmaris’te ÅŸehitlerin verildiÄŸini hatırlatan Öztürk , "Burada CumhurbaÅŸkanımız Recep Tayyip ErdoÄŸan direniÅŸi baÅŸlattı. Şükür ki CumhurbaÅŸkanımızı Marmaris ve Dalaman'dan saÄŸ salim Ä°stanbul'a gönderebildik. Tarihe tanıklık ettiÄŸimiz 15 Temmuz’un bir belgeseline de o gece yaÅŸadıklarımızı aktardık." diye konuÅŸtu.

Belgesel çekimlerini gerçekleştiren "Son Kale Türkiye" kitabının yazarı ve Milli Savunma Bakanlığı Akaryakıt İkmal ve NATO POL Hizmetleri Başkanlığı Mali Hizmetler Daire Başkanı Fevzi Çakar ise kitabından esinlenerek hazırlanan belgeselin ilk kayıtlarını Marmaris'te oluşturduğunu belirtti.

Marmaris'in 15 Temmuz’un kırılma noktası olduÄŸuna iÅŸaret eden Çakar, ÅŸunları kaydetti:

"EÄŸer hainler 15 Temmuz gecesi Marmaris'te istediklerini elde edebilmiÅŸ olsalardı darbeyi gerçekleÅŸtirmiÅŸ olacaklardı. Sayın CumhurbaÅŸkanımız Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın fitilini ateÅŸlemesi Türkiye'de halkı sokaÄŸa davet etmesi burada olmuÅŸtur ve gerçekten de son kale Türkiye ve son kale Türkiye'nin kıvılcımının ateÅŸlendiÄŸi yer de Marmaris’tir."

Çakar, Marmaris'teki çekimlerin iki gün süreceğini daha sonra da Ankara ve İstanbul'da yapılacak çalışmalarla belgeselin tamamlanacağını sözlerine ekledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.