Sosyal Medya

Kültür Sanat

Sultan Polat'tan yeni kitap: Hz. Süleyman'ın Yüzüğü

Yazar, Sultan Polat'ın yeni romanı okuyucularla buluştu.



Sultan Polat, serinin ilk kitabı olan “Evliya Çelebi ve Ahit Sandığı”nda okuyucuyu zekice kurguladığı ÅŸifrelerle, efsane ve gerçekleri birbirinden ayıklamaya çağırmıştı. Kapı Yayınları’ndan çıkan Hz. Süleyman’ın Yüzüğünde ise ÅŸifrelerin yerini hiç sorulmamış bilmeceler, hiç anlatılmamış efsaneler ve kan sırları alıyor. Sıra dışı edebi tarzıyla okuyucuların beÄŸenisini kazanan Polat'ın yeni romanı kitap raflarındaki yerini aldı.

TARÄ°HÄ° ROMAN

Haçlılar, 15 Temmuz 1099’da  Kudüs’ü iÅŸgal ettiÄŸinde 70.000 Müslüman ve Yahudi’yi kılıçtan geçirir. Sırrın Muhafızları o gece ÅŸehri gizlice terk edip Endülüs’e doÄŸru yola çıkarlar. Kitap, yazarı gibi bir Müslüman’a emanet edilmiÅŸtir. Dürbün, Katolik varistedir. Yüzük ise Hz. Süleyman’ın Yahudilere mirasıdır.

Sultan Polat'tan yeni kitap: Hz. Süleyman'ın Yüzüğü

Tam 400 yıl emanetler asla bir araya getirilmez. Ta ki Endülüs düşene kadar... Engizisyon, yüzüğün peÅŸindedir. Muhafızlar emanetleri, Yahudileri kurtarmaya gelen Piri Reis’e verirler. Åžeytanın Müritleri yüzüğü ele geçirip Hz. Süleyman’ın hapsettiÄŸi iblisleri serbest bırakmak için Vasko de Gama’yı gönderirler. Kristof Kolomb ise güç ve servet peÅŸindedir.

Son muhafız Piri Reis, bir yandan yüzüğü korumak, diğer yandan sırrını çözmek zorundadır.

YAYINEVÄ°: KAPI AYINLARI

SYF: 390

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.