Güncel
'Anadolu'dan marka çıkardık: Torku'

Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Konuk, Torku'nun başarısını değerlendirdi.
TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı, Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, TBMM'de Akit'e konuştu.
Konuk, çiftçilerin çok ortaklı kooperatif yöntemiyle bir araya gelerek ortaya koyduÄŸu Torku'daki baÅŸarıyı, “Torku'da sanayi formatıyla doÄŸal ve tabi olan ÅŸeker pancarının da sanayicinin tüketebileceÄŸi formatta olması saÄŸlandı. Bu da önemli bir rekabet avantajını saÄŸlıklı olarak ÅŸeker pancarına kazandırmış oldu” sözleriyle açıkladı.
“ANADOLU'NUN BAÄžRINDAN BİR MARKA ÇIKARDIK”
“Torku Konya Åžeker'i Türkiye'de tarım sektörünün sanayileÅŸmiÅŸ, sözleÅŸmeli tarım yapan çok ortaklılığın verime ve berekete dönüştüğü ad ve adres diye düşünüyorum” diyen Recep Konuk, “Anadolu'nun baÄŸrından, Anadolu'nun bir üreticisini marka olarak çıkardık. Tabi Türk halkının tükettiÄŸi ürünlere çok daha saÄŸlıklı referans olma kabiliyetinin sorumluluÄŸunu da taşıyabilen, bunun da gereklerini yerine getiren büyük bir marka olarak çiftçinin piyasaya arz ettiÄŸi büyük bir kuruluÅŸun öne çıkan yüzü olmuÅŸtur Torku markası” ifadelerini kullandı.
“ÜRETİCİNİN GÜCÜ BİRLEÅžTİRİLEREK OLUÅžAN BİR MODEL”
Recep Konuk, Torku'nun baÅŸarısını ÅŸu sözlerle anlattı: “Özellikle glikozun hiç kullanılmadığı, et ve süt ürünlerinde karminin olmadığı, önceliÄŸin saÄŸlık olduÄŸu, üreticinin gücünün birleÅŸtirilerek devam ettiÄŸi bir model Torku. Çok ortaklılığın tabana yayılması, üreticinin de milli gelirden daha fazla pay almasının güzel bir yolu ve yöntemidir. Bugün geliÅŸmiÅŸ ülkelerin birçoÄŸunda, ekonominin dinamize edilmesinde çok ortaklılık veya kooperatif kuruluÅŸları çok aktif. Ülkelerin geliÅŸmesinde çok büyük katkılar sunuyorlar. Ümit ediyorum Torku bu anlamda model olur. Daha da çok geliÅŸir. Sadece Konya ölçeÄŸinde deÄŸil, bütün Türkiye genelinde daha da yaygınlaşır diye düşünüyorum.”
Henüz yorum yapılmamış.