Sosyal Medya

Dünya

Bulgar Başbakan: 'Avrupa'nın en iyi ordusu Türkiye'de'

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Avrupa Birliği'nin Türkiye politikasını eleştirerek, Türkiye'ye destek verdi.



Başkent Sofya'da Ulusal ve Dünya Ekonomi Üniversitesi'nde konuşan Borisov, AB-Türkiye ilişkilerini değerlendirdi.

"TÃœRKÄ°YE MUAZZAM BÄ°R DEVLETTÄ°R"

Bulgaristan BaÅŸbakanı Boyko Borisov, "Türkiye, Avrupa'nın en büyük komÅŸusudur. Avrupa'da en büyük, iyi silahlanmış, iyi eÄŸitilmiÅŸ ve her ÅŸeyden öte reel savaÅŸ eylemlerine katılmış bir orduya sahip, muazzam bir devlettir." dedi.

AVRUPA'DA ERDOĞAN SÖZ KONUSU OLUNCA...

Borisov, Türkiye'nin Norveç'teki NATO tatbikatında bulunan 40 askerini geri çekmesine iliÅŸkin, "KomÅŸumuz Türkiye'nin CumhurbaÅŸkanı (Recep Tayyip) ErdoÄŸan'ın Norveç'teki 40 askerini geri çekerek verdiÄŸi mesaj, benim de Avrupa Konseyi toplantılarında uzun zamandır vermiÅŸ olduÄŸum ve görmeleri gereken bir mesajdır. Çünkü ortada olayları yorumlama çeliÅŸkisi söz konusu. Çünkü Avrupalı liderler, Türkiye ve CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan söz konusu olunca onları (Türkiye’yi) tamamen reddediyor. Böylece tarafların arasında bir yakınlaÅŸma yolu kalmıyor." diye konuÅŸtu.

"TÜRKİYE İLE DİYALOG SÜRECİNE SAHİP ÇIKALIM"

Kendisinin, bu meseleyi Avrupa Konseyinin toplantılarında gündeme getirdiÄŸini belirten Borisov, "Hele son konseyde onlar, Türkiye'yle her türlü görüşmelerin kesilmesini istemiÅŸti. Oysa Türkiye Avrupa'nın en güçlü ordusuna sahip. Türkiye hem NATO hem Avrupa’da stratejik ortak olmalı. Burada ülkenin AB Ã¼yeliÄŸi söz konusu deÄŸil. Ancak biz Türkiye ile diyalog ve anlaÅŸmaların sürecine sahip çıkmalıyız." ifadelerini kullandı.

"ERDOĞAN DÜŞMANLIĞINDAN NE KAZANIYORSUNUZ"

KonuÅŸmasında AB'nin Türkiye ile ilgili tavrına deÄŸinen Borisov, "Bugün ErdoÄŸan'a karşı konuÅŸman kolay. Peki, bundan ne kazanıyorsun? ErdoÄŸan'ın iradesi sayesinde 3 milyon kiÅŸi (sığınmacı) Türkiye'de duruyor. Bunlar Almanya'ya ulaÅŸana kadar Bulgaristan ve Yunanistan ne olacak?" ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.