Sosyal Medya

Güncel

CHP NATO skandalına da 'tiyatro' dedi

NATO tatbikatında yaşanan skandalın tezgâh olabileceğini ifade eden CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, bu işin peşini bırakmayacaklarını söyledi.



15 Temmuz'da milletin iradesine el koymak isteyen FETÖ'nün kanlı darbe girişimine 'tiyatro' diyen CHP'den skandal bir açıklama daha geldi.

BUNA DA TÄ°YATRO DEDÄ°

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen CHP Grup BaÅŸkanvekili Engin Altay, NATO tatbikatında CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ve Mustafa Kemal Atatürk'ün düşman tablosunda yer almasının tiyatro olabileceÄŸinin imasını yaptı.

"ERDOÄžAN'A BÄ°R CAN SUYU MU LAZIMDI..."

AK Parti'yi skandalın üzerine gitmemekle suçlayan CHP'li vekil, bunun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir can suyu için yapılmış olabileceğini ifade ederek skandal açıklamasını sürdürdü.

CHP Grup BaÅŸkanvekili Altay, "Bu olayın özürle geçiÅŸtirilmesi ve kapanması halinde aklımıza ÅŸu gelir: Acaba yıpranmış, tükenmiÅŸ ErdoÄŸan'a bir can suyu mu lazımdı da böyle NATO tarihinde görülmemiÅŸ bir olayla karşılaÅŸtık. Bu iÅŸi yapan teknisyen, teknikerlerin durumlarının, iliÅŸkilerinin açıklanması lazım. ErdoÄŸan her sıkıştığında bir uluslararası komplo, tezgâhla baÅŸ baÅŸayım diyerek milleten güven tazeleyeceÄŸini düşünüyorsa yanılgı içindedir.

"BU İŞ BİR TEZGÂHTIR"

ErdoÄŸan, özür dilediler, mesele bitti diyorsa, bu iÅŸin peÅŸini Türkiye Cumhuriyeti olarak bırakıyorsak, bu bir tezgâhtır. DeÄŸilse, bu teknisyenlerin, sicilinin, iliÅŸkilerinin açıklanması lazım." ifadelerini kullandı.

3 GÜN ÖNCE NE DEMİŞLERDİ

CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, Türkiye'nin NATO'ya en sert ÅŸekilde tepki vermesi gerektiÄŸini söylemiÅŸti.

ERDOĞAN'DAN NATO'YA: APTALLAR DEĞİL ALÇAKLAR YAPAR

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, böyle bir skandalın aptallar tarafından deÄŸil ancak alçaklar tarafından yapılabileceÄŸini belirterek NATO'ya yüklenmiÅŸti.

NATO ÜYELİĞİ SORGULANMALI

MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli de konuyla ilgili yaptığı açıklamada NATO'ya üyeliÄŸin sorgulanması gerektiÄŸini ifade etmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.