Sosyal Medya

Kitap - Dergi - Yayın

15 Temmuz ihanetinin röntgenini çekti

Mete Yarar’ın ‘60 Yıllık İttifakta Son Gün-Hawler’ kitabının devamı olan ‘Büyük İhanet’ okuyucularla buluştu. Yeni romanında Türkiye’nin merkezde olduğu ‘hain plan’ı sürükleyici bir dille anlatan Yarar, 15 Temmuz darbe girişimine giden süreci kimi yerde gerçek, kimi yerde çarpıcı bir kurguyla okuyucuya sunuyor.



KARAR Yazarı ve Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar’ın ‘60 Yıllık Ä°ttifakta Son Gün-Hawler’ romanının devamı olan ‘Büyük Ä°hanet’ raflardaki yerini aldı. Ä°lk romanında 2016’da yaÅŸanacakları çarpıcı bir kurguyla anlatan Yarar, serinin ikinci kitabı ‘Büyük Ä°hanet’le de Türkiye’nin merkezde olduÄŸu ‘büyük ve hain plan’ın karanlık yüzünü yine sürükleyici bir kurgu ile anlatıyor. Gerçekle kurgunun birbirine karıştığı kitap, Türkiye’nin doÄŸusunda sürüp giden terörle mücadeleyi, barikatlar sürecini, Suriye ve Irak sınırlarında uygulanmaya baÅŸlayan hain planı yepyeni bir bakış açısıyla anlatıyor.

‘Son Gün’ ve ‘Büyük Ä°hanet’in sadece birer siyasi roman olmadığını söyleyen Mete Yarar “Ä°leride tarih kitaplarında yazılmayacak örtülü bilgileri gelecek nesle aktarmayı amaçladım” dedi. Maceradan çok, içindeki bilgilerle sarsıcılığıyla kitabın okuru etkileyeceÄŸini söyleyen Yarar şöyle konuÅŸtu: “Büyük Ä°hanet, ‘Cumhuriyet’i yüz yaşına kadar yaÅŸatmayacağız’ sözünü verenlerin kirli planlarını gün yüzüne çıkarıyor. 2015’te çıkan ‘Son Gün’ kitabımda bugünkü geliÅŸmeleri yazmıştık. 2016’ya gelindiÄŸinde yayınlandı. Kurgusal bir romandı. Ä°ki yıl sonrasının kurgusunu yapmıştık. Irak ve Suriye’yi de içerisine alan çok sayıda olayın kurgusunu yapmıştık ve iki yıl sonra da bunlar gerçekleÅŸti. Arkasından ‘Büyük Ä°hanet’ kitabımla, 2016’da baÅŸlayan ve bugüne kadar gelinen süreci anlatıyorum. Onda da 15 Temmuz’a kadar geliyoruz. Tamamen yeni bir kurgusal roman tadında. Ama göremediÄŸimiz ya da atladığımız ya da ıskaladığımız ve bundan sonra yaÅŸanacak olan bütün süreçlere ışık tutacak veriler veriyoruz. Suriye, Balkanlar, OrtadoÄŸu var içerisinde. Kitap geçmiÅŸten bugüne kadar anlatılmamış olan birçok ÅŸeyi kurgusal ÅŸekilde anlatıyor. 2018’de ne yaÅŸanacağını merak edenler bugün okuduklarında anlayacaklar.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.