Sosyal Medya

Güncel

'Panama Belgeleri'ni duyuran gazeteciye Malta'da suikast düzenlendi

Malta'da yolsuzluk haberlerini gündeme taşıyan muhalif blog yazarı, arabasına konulan bombanın patlaması sonucu hayatını kaybetti



Malta'nın muhabirlik ve aynı zamanda blog yazalığı yapan ve yolsuzluk dosyaları olarak bilinen "Panama Belgelerini" ortaya çıkartan Daphne Caruana Galizia, aracına konulan bombanın infilak etmesi sonucu yaÅŸamını yitirdi.

'Panama Belgeleri'ni duyuran gazeteci öldürüldü

BOMBALI SALDIRI Ä°LE CAN VERDÄ°

Malta'da Mosta kenti yakınlarındaki evinden ayrılmasından kısa süre sonra, Galizia'nın kullandığı araçta patlama meydana geldi.

'Panama Belgeleri'ni duyuran gazeteci öldürüldü

Yerel medya, olayın ardından Galizia'nın çocuklarından birinin patlama sesini duyarak dışarıya koÅŸtuÄŸunu bildirildi. Bu yıl içinde Galizia'yı sert bir ÅŸekilde eleÅŸtiren BaÅŸbakan Joseph Muscat, saldırıyı kınarken, olayı "barbar bir saldırı" olarak tanımladı.

PANAMA BELGELERÄ° CANINDAN ETTÄ°

Galizia için ani ölümün arkasından tören düzenlendi. Törene çok sayıda siyasi ve politikacı katılırken sevenleri, yakınları ve meslektaşları da onu son yolculuğunda yalnız bırakmadı, gözyaşları sel oldu aktı.

'Panama Belgeleri'ni duyuran gazeteci öldürüldü

'Panama Belgeleri'ni duyuran gazeteci öldürüldü

Olayın bir suikast olduÄŸuna iliÅŸkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı ancak ve bunun da "hayatının iÅŸi" olarak görülen "Panama Belgeleri" nedeniyle gerçekleÅŸtirilen bir infaz olarak tahmin ediliyor.'Panama Belgeleri'ni duyuran gazeteci öldürüldü

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.