Sosyal Medya

Güncel

Babu's Selame sınır kapısı devredildi

Suriye-Türkiye sınırındaki Babu's Selame sınır kapısının kontrolü, askeri muhalif grup Şam Cephesi'nden sivil idareye devredildi.



Suriye'de etkin askeri muhalif gruplardan Åžam Cephesi, Kilis'teki Öncüpınar sınır kapısının karşısındaki Babu's Selame'nin kontrolünü, muhaliflerin oluÅŸturduÄŸu geçici hükümete teslim etti.

Geçici Suriye Hükümeti Başkanı Cevad Ebu Hatab, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye ve askeri muhalif grupların desteğiyle kapının kontrolünü Şam Cephesi'nden aldıklarını söyledi.

Ebu Hatab, ''Suriye'nin kuzeyindeki diÄŸer sınır kapılarını da teslim almak istiyoruz. Teslim aldığımız bu sınır kapısını uluslararası kriterlere göre yönetip iÅŸleteceÄŸiz.'' dedi.

Bu arada Åžam Cephesi'nin basın sözcüsü Bara eÅŸ Åžam da, ''Bugün Babu's Selame kapısı ile birlikte, bölgedeki Abdülkadir Salih Askeri Akademisi de geçici hükümete devredildi. '' diye konuÅŸtu.

Babu's Selame, yaklaşık 5 yıldır, Halep ve kırsalında BeÅŸÅŸar Esed rejimine karşı savaÅŸan en etkin gruplardan Åžam Cephesi'nin hakimiyetinde yer alıyordu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.