Sosyal Medya

Güncel

İslam karşıtları İslam'ı yayıyor

Aşırı sağcı grupların ''Kuran okuyun ve gerçekleri görün'' çağrısı sonrası, İslam'ı araştırarak Müslüman olan kişilerin sayısının arttığı bildirildi.



Aşırı saÄŸcı ve Ä°slam karşıtı bir grup olan Ä°ngiliz Savunma Ligi'nin (EDL) eski lideri Tommy Robinson, geçtiÄŸimiz aylarda ITV adlı kanalda yayınlanan Good Morning Britain adlı programa çıkmış ve Kur'an'a yönelik saldırgan ifadeler sarfetmiÅŸti.

Robinson, kendisine sorular soran spikere Kur'an'ı kastederek "Daha önce bu kitabı okudun mu?"  ÅŸeklinde bir soru yöneltmiÅŸ ve Kur'an'ın ÅŸiddeti öğütlediÄŸini öne sürmüştü.

Tommy Robinson'un bu ifadelerinin ardından Ä°ngiltere merkezli Ä°slami kuruluÅŸlar, kendilerine ulaÅŸarak nasıl bir Kur'an edinebilirim sorusunu soranların sayısında patlama yaÅŸandığını kaydetti. Robinson'un televizyonda sarfettiÄŸi ifadeler 3 ay sonra "ilk meyvesini verdi."  Hıristiyan bir kiÅŸi attığı tweette Robinson'un ifadeleri nedeniyle Ä°slam'ı öğrendiÄŸini ve Ä°slam dinini tercih ettiÄŸini dile getirdi.


"Britanya'dayken @TRobinsonNewEra (Tommy Robinson)'un tweetlerini görüyordum, Kur'an okuyun demişti. Böyle yaptım ve Pazar günü Şehadet getirdim. Teşekkürler Tommy."

Christian olan ismini değiştirerek Abdulbari adını alan kişi attığı ikinci bir tweette Robinson'un televizyonda gösterdiği Kur'an'ın aynısını okuduğunu belirtti.


"Bu aynı zamanda televizyon programında savurduğu mealin aynısı."

Abdulbari Onassis, IlmFeed adlı Ä°slami internet sitesine ÅŸu açıklamada bulundu: "Onu okuyan insanların Ä°slam'dan nefret edeceÄŸini düşünerek, gerçeÄŸi görmek için Kur'an okuyun demiÅŸti. Evet, gerçeÄŸi gördüm ve onun sayesinde Ä°slam'a girdim. Bu adam ne hakkında konuÅŸtuÄŸunu bilmiyor. Kur'an'ın tefsiri hakkında herhangi bir anlayışı yok."

Avrupa'da İslam karşıtlarının bu tarz ifadeleri, İslam'ı araştırarak Müslüman olan kişilerin sayısının günden güne artmasına yol açıyor.

Kaynak: Mepa News

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.