Sosyal Medya

Dünya

Alman meclisinde 'AfD'nin yanına kim oturacak' tartışması

Almanya’da 24 Eylül’de yapılan genel seçimlerden sonra oluşan Federal Mecliste, liberal eğilimli Hür Demokrat Parti milletvekillerinin, aşırı sağcı Almanya için Alternatif Partisi milletvekilleriyle yan yana oturmak istemediği bildirildi.



Almanya’da 24 Eylül’de yapılan genel seçimlerden sonra oluÅŸan Federal Mecliste (Bundestag) grubu bulunan partilerin temsilcilerinin yaptığı toplantıda, ilk oturumun 24 Ekim'de toplanacağı konusunda anlaÅŸtıkları ancak partilerin oturma düzeni konusunda uzlaÅŸma saÄŸlanamadığı belirtildi.

Sol Parti temsilcisi Petra Sitte, ilk oturum için geçici oturma düzeninde Almanya için Alternatif (AfD) partisi milletvekillerinin mecliste en saÄŸda oturacağını belirterek, AFD’nin yanında sırasıyla Hür Demokrat Parti (FDP), Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partileri, YeÅŸiller ve Sol Parti milletvekillerinin oturacağını belirtti.

FDP temsilcisi Marco Buschmann ise, bu oturma düzenine itiraz edeceklerini ve 13 Ekim’de yapılacak toplantıda bunu gündeme alacaklarını kaydetti.

AFD temsilcisi Bernd Baumann ise, partisinin oturacağı yeri beğenerek, kendilerinin hemen hükümet sıralarının önünde oturacaklarından dolayı yapıcı muhalefet yapacaklarına sevindiklerini ifade etti.

Toplantıda meclis başkan yardımcısı sayısı konusunda da anlaşma sağlanamadığı ifade edildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.