Sosyal Medya

Dünya

Son 9 ayda 7 Rus diplomat ölü bulundu!

Rusya'nın Sudan Büyükelçisi Migayas Şirinskiy, önceki gün Sudan'ın başkenti Hartum'da konutunun yüzme havuzunda ölü bulundu. Şirinskiy, son 9 ayda ölen 7'nci diplomat oldu.



Gazete Habertürk'ün derlediği habere göre dünyanın başka bölgelerinde 7 Rus diplomat, yalnızca son 9 ayda 7 Rus diplomat hayatını kaybederken ölümlerin ABD başkanlık seçimlerinden sonra meydana gelmesi dikkat çekiyor...

Rusya'nın New York Konsolosluğu'nda koruma olan Sergey Krivov (63) ABD'de başkanlık seçimlerinin gerçekleştirildiği 8 Kasım'ın sabahında görevi başında ölü bulundu. Önce "Çatıdan düştü", ardından "Kalp krizi geçirdi" ve sonunda "Başına darbe aldı" denildi.

8 KASIM - SERGEY KRÄ°VOV (63) 
Sergey-Krivov

Rusya'nın Türkiye Büyükelçisi Andrey Karlov, 20 Aralık'ta Ankara'da bir fotoğraf sergisinin açılışında konuşurken Ankara Çevik Kuvvet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Mevlüt Mert Altındaş tarafından öldürüldü.
Andrey Karlov ile aynı gün üst düzey başka bir Tuş diplomat Polşikov, Moskova'daki evinde ölü bulundu. Yüzünde bir yastık vardı. Rusya Dışişleri "Olay kaza" açıklamasını yaptı.

20 ARALIK - ANDREY KARLOV (62)
5_19

Andrey Karlov ile aynı gün üst düzey başka bir Tuş diplomat Polşikov, Moskova'daki evinde ölü bulundu. Yüzünde bir yastık vardı. Rusya Dışişleri "Olay kaza" açıklamasını yaptı.

20 ARALIK - PETR POLŞİKOV (56)
6_8

Rusya'nın Atina Büyükelçiliği'nde görevli Andrey Malanin, elçiliğe günlerce gitmeyince evine giren polislerce ölü bulundu. Ölümün doğal sebeplerle gerçekleştiği öne sürülse de soruşturma hala sürüyor.

8 OCAK - ANDREY MALANÄ°N (54)
7_10

Rusya ile Hindistan arasında son dönemdeki yakınlaşmanın mimarı Yeni Delhi Büyükelçisi Aleksandra Kadakin, Cumhuriyet Günü törenine katılacağı gün öldü. Büyükelçinin "Geçirdiği kısa bir hastalığın hemen ardından kalp yetmezliğinden öldüğü" açıklandı.

26 OCAK - ALEKSANDR KADAKÄ°N (67)
8_10

ABD'nin Suriye bölgesine ilişkin politikalarına yönelik sert sözleriyle hatırlanan Rusya'nın BM Daimi Elçisi Vitali Çurkin, 20 Şubat'ta kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.

20 ŞUBAT - VİTALİ ÇURKİN (64)
9_7

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.