Sosyal Medya

Güncel

Trabzon Maçka'da teröristlere karşı büyük operasyon

Trabzon'un Maçka İlçesi kırsal kesiminde PKK'lı teröristlerin saldırında Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik ile 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün şehit edildiği olayın ardından ormanlık alandan kaçak terörist grubu yakalamak için başlatılan kapsamlı operasyon sürüyor.



Maçka Ä°lçesi Vazelon Manastırı Mevkii'ndeki bir evden erzak çalan PKK'lı teröristlerin açtığı ateÅŸ sonucu Astsubay Ferhat Gedik ile Eren Bülbül’ün ÅŸehit olduÄŸu olay sonrası güvenlik güçlerinin  PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için bölgede baÅŸlatılan operasyonlarına devam ediliyor. Bölgeye sevk edilen çok sayıda polis ve Jandarma Özel Harekat timleri, daÄŸlık ve ormanlık alanda kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için sarp ve ormanlık alanda zor ÅŸartlarda araziyi karış karış tarıyor. 

TAKVÄ°YE EKÄ°PLER GELDÄ°

Terörist grubun kaçma olasılığı Ã¼zerine Gümüşhane- Trabzon sınırında da çok sayıda jandarma ve Özel Harekat polisi konuÅŸlandırıldı. Zırhlı araçların da desteÄŸiyle sürdürülen arama- tarama çalışmalarına Giresun ve Gümüşhane’den takviye ekipler de eÅŸlik etti. Silahlı saldırı ardından kaçan sayıları 3 olduÄŸu deÄŸerlendirilen teröristleri yakalamak için baÅŸlatılan geniÅŸ çaplı operasyonlar, ormanlık ve sarp arazide yoÄŸun sise karşın gece boyu da sürdürüldü.

SORUÅžTURMA BAÅžLATILDI

Köprüyanı Mahallesi Vazelon Manastırı mevkiindeki tek katlı bir evdeki erzak hırsızlığı kapsamında yürütülen istihbari soruÅŸturmada meydana gelen terör saldırısına iliÅŸkin de Trabzon Cumhuriyet Savcılığı'nca soruÅŸturma baÅŸlatıldı.
SoruÅŸturmada söz konusu ev ve çevresinde oturanların da ifadesine baÅŸvuruldu.

MÃœCADELE KARARLIKLA SÃœRECEK

Trabzon Valisi Yücel Yavuz da bölgede arazi koÅŸulları her ne olursa olsun operasyonel faaliyetlerin sürdüğünü belirterek teröristlerin etkisiz hale getirilmesinde mutlaka netice alacaklarını ve mücadele kararlı olduklarını vurguladı. 

Maçka Ä°lçesi'nde ilk 2005 yılındaki terör saldırılarında 6 kiÅŸi ÅŸehit düşmüş, 1’i sivil 8 güvenli mensubu da yaralanmıştı. Ä°lçede geçen 16 Mayıs’ta KaraaÄŸaç Yaylası Mevkii'ndeki kırsal alanında devriye gezen jandarma ekipleri ile PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada ağır yaralanan 24 yaşındaki Uzman ÇavuÅŸ Osmangazi Çetingöz, kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak ÅŸehit olmuÅŸtu.

PET ŞİŞEYE HAİN TUZAK

Maçka Ä°lçesi'nde geçen 25 Haziran’da Samandıra Yaylası’nda PKK'lı teröristler, önceden pet ÅŸiÅŸe içerisine tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı, devriye görevi yürüten askerlerin geçiÅŸi sırasında infilak ettirmiÅŸti. Patlamada Jandarma erler Halit Öztürk ile Ãœmit Fidan da yaralanmıştı.

POLÄ°S NOKTASINA SALDIRI 3 ÅžEHÄ°T

Maçka Ä°lçesi'nde geçen yıl 19 Temmuz’da Trabzon- Gümüşhane karayolundaki güvenlik noktasında kontrol yapan çevik kuvvet minibüsüne yönelik el bombalı ve silahlı saldırı sonrası teröristlerle girilen çatışmada polis memurları Ä°brahim Akın, ÇaÄŸdaÅŸ Tamkoç ve Ramazan Donat ÅŸehit olurken 4 polis de yaralanmıştı.

Çatışma sırasında çevreden geçerken, kurÅŸunların isabet ettiÄŸi bir dükkânın kırılan cam parçaları 28 yaşındaki Duygu Åžeker’in koluna ve boynuna isabet ederek yaralanmasına da neden olmuÅŸtu.

ÖZEL HAREKAT POLİSİ YARALANDI

Maçka Ä°lçesi'nde geçen yıl 26 AÄŸustos’ta da tarihi Sümela Manastırı’na giden ÇoÅŸandere Vadisi'nin yüksek kesimlerinde arama, tarama faaliyeti yürüten Özel Harekât polislerine PKK’lı teröristlerce yapılan silahlı saldırıda polis memur Aydın Aksoy yaralanmıştı.

Ä°LK SALDIRI 2005’TE OLMUÅžTU

21 AÄŸustos 2005'te yine Trabzon’un Maçka Ä°lçesi'nde, terör örgütü mensuplarının bir marketten alışveriÅŸ yaptığı ihbarını alan Ä°lçe Emniyet AmirliÄŸine baÄŸlı ekipler, markette kontrol yapmış, kontrol sırasında 3 kiÅŸi oldukları belirtilen terör örgütü mensupları ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıkmıştı.

Çatışmada, polis memuru Tolga DoÄŸruel yaralanmış, olayda 1 terörist ölü, 1'i de yaralı ele geçirilmiÅŸti.



TRABZON/DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.