Sosyal Medya

Güncel

Asırlık 'varagel' için belde halkı seferber oldu

Zonguldak'ta Kandilli beldesi sakinleri, yaklaşık 150 metrelik tepeden sahildeki madene 130 yılı aşkın süredir işçi ve malzeme nakli gerçekleştiren, 5 yıldır atıl durumdaki raylı sistemin turizmine kazandırılması için çalışma başlattı.



Zonguldak'ın EreÄŸli ilçesine baÄŸlı Kandilli beldesi sakinleri, yaklaşık 150 metrelik tepeden sahildeki madene 130 yılı aÅŸkın süredir işçi ve malzeme nakli gerçekleÅŸtiren, 5 yıldır atıl durumdaki raylı sistemin turizmine kazandırılması için çalışma baÅŸlattı.

Belde sakinleri, 1880'li yıllarda inÅŸa edildiÄŸi tahmin edilen ve Türkiye TaÅŸkömürü Kurumu'na (TTK) ait varagelin (eÄŸimli arazilerde vagonların çift yönlü taşındığı nakliyat yolu) yıllarca ülke ekonomisine saÄŸladığı katkının turizme yönlendirilmesi için bir araya gelerek, alanda temizlik çalışması yaptı. 

"Turizmden pay alması için çalışmalarımıza devam edeceğiz"

Kandilli Belediye BaÅŸkanı Mustafa Aydın, belde halkının sivil inisiyatif grubu oluÅŸturduÄŸunu belirterek, "Kandilli sevdalıları, Kandilli'yi temsil eden eserlerin korunması için çaba gösteriyor. Bu alan Kandilli'yi temsil eden bir alan." dedi. 

Söz konusu alanın 2015'ten itibaren Tabiat ve Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından koruma altına alındığını ve turizme kazandırılması için proje başlatıldığını anlatan Aydın, şöyle konuştu:

"Bürokraside bazı gecikmeler yaÅŸandı. Dolayısıyla müdahalesi gecikince alan bakımsız kaldı. Biz belediye olarak gerekli giriÅŸimleri yaptık. Burayı tanıtmaya devam edeceÄŸiz. Valimizi ziyaret ettireceÄŸiz. Burasıyla ilgili sürmekte olan projenin hızlandırılmasını saÄŸlayacağız. Bu bölge madenle var olan bir yer. Hayatta kalması da maden ve turizmden geçiyor. Yerel turizmden pay alması için çalışmalarımıza devam edeceÄŸiz." 

aa

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.