Sosyal Medya

Güncel

Sudan'daki Türk Hastanesinden ücretsiz sünnet projesi

Sudan-Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından gerçekleştirilen sünnet projesi çerçevesinde yetimler, fakir ailelerin çocukları ve kamplarda yaşayan çocuklar ücretsiz olarak sünnet ediliyor.



Nyala Sudan-Türkiye EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi tarafından gerçekleÅŸtirilen proje Ã§erçevesinde yetimler, fakir ailelerin çocukları ve kamplarda yaÅŸayan çocuklar Ã¼cretsiz olarak sünnet ediliyor.

Sudan’ın Nyala ÅŸehrinde 2014'te açılan ve birçok yardım projesini hayata geçiren Nyala Sudan-Türkiye EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi, sünnet projesiyle yetimleri ve maddi durumu olmayan ailelerin çocuklarının sünnetini ücretsiz olarak gerçekleÅŸtiriyor.

Ramazan ayında baÅŸlayan proje kapsamında, Çocuk Cerrahisi Uzman Dr. Abdülkerim Yılmaz’ın kontrolünde ÅŸu ana kadar yaklaşık 500 çocuk sünnet edildi.

Hastanenin BaÅŸhekimi Dr. Halil Akar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sadece hastanede deÄŸil hastane dışında da Nyalalılarla iç içe olduklarına dikkati çekerek, "Dünyada en çok yetimin bulunduÄŸu yerdir burası. O yüzden sivil toplum kuruluÅŸlarıyla birlikte yetim ve maddi durumu olmayan aileleri tespit ediyoruz. Çevremizdeki kampları ziyaret ediyoruz. Onların çocuklarını ücretsiz sünnet ediyoruz.” diye konuÅŸtu.

Projeye 30 çocukla baÅŸladıklarını belirten Akar, ellerinden geldiÄŸi kadar Türkiye’nin ÅŸefkatini göstermeye gayret ettiklerinin altını çizerek, "Ramazan ayında farklı ve devamlı projeye baÅŸlamak istedik. 30 çocukla 'Bismillah' dedik fakat her geçen hafta raÄŸbet biraz daha arttı. Åžu an cumartesi günleri 50 ila 100 arasında çocuÄŸun sünnetini yapıyoruz. Temiz ve hijyenik ortamda yapılan sünnetlerden haliyle aileler de çok memnun kalıyor.” ifadelerini kullandı.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.