Sosyal Medya

Güncel

ABD Adalet Bakanı Sessions, hakkındaki iddiaları reddetti

ABD Senatosu İstihbarat Komitesinde ifade veren Sessions, seçim kampanyası döneminde Ruslarla irtibat halinde olduğu iddialarına "ürkütücü ve iğrenç bir yalan" sözleriyle tepki gösterdi.



ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions, seçim kampanyası döneminde Ruslarla ilişkisi olduğu ve görüşmeler yaptığı iddialarını redderek, "Arada gizli bir ilişki olduğunu söylemek ürkütücü ve iğrenç bir yalandır." dedi.

Sessions, ABD Kongresinde yaklaşık 2,5 saat süren oturumda Rusya soruÅŸturması kapsamında senatörlerin sorularını yanıtladı.

Geçen yıl kasım ayındaki baÅŸkanlık seçimlerinden önce bazı Ruslarla ve Rusya'nın Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak ile gizli görüşmeler yapmış olabileceÄŸi iddialarına sert tepki gösteren Sessions, bunların mesnetsiz ve asılsız olduÄŸunu savundu.

"İğrenç bir yalan"

Seçimlere siber saldırı yoluyla müdahale ettiği öne sürülen Ruslarla gizli görüşmeler yapıp yapmadığı sorulan Sessions, "Arada gizli bir ilişki olduğunu söylemek ürkütücü ve iğrenç bir yalandır." değerlendirmesinde bulundu.

Sessions, Nisan 2016'da başkent Washington'daki Mayflower Otel'de Rus Büyükelçi Kislyak ile özel bir görüşme yaptığı iddialarına da yanıt vererek, söz konusu görüşmenin kalabalığın arasında birçok kişinin gözü önünde ve çok kısa bir şekilde gerçekleştiğini dile getirdi. Kamuoyunda gündeme getirilen söz konusu görüşmeyi "Bir resepsiyondaki sıradan bir görüşmeydi" diye niteleyen Sessions, seçim kampanyası ya da o kapsamdaki hiçbir konunun ise konuşulmadığını bildirdi.

Kislyak ile bir kez daha görüştüğünü kaydeden Sessions, bu görüşmenin de açık bir ortamda gerçekleştiğini ve seçimlerle hiçbir şekilde ilgili olmadığını iddia etti.

"Başkan ile özel görüşmelerimi açıklamayacağım"

Eski Federal SoruÅŸturma Bürosu (FBI) Direktörü James Comey'nin görevine son veren ABD BaÅŸkanı Donald Trump ile yaptığı özel görüşmeleri de sorulan Sessions, "BaÅŸkan ile özel görüşmelerimi açıklamayacağım." ifadesini kullandı.

Trump ile Rusya soruşturması, Comey'nin görevine son verilmesi ve Rusya soruşturmasına atanan özel savcı Robert Mueller hakkındaki görüşmelerine ilişkin detay vermeyen Bakan Sessions, halka açık bir oturumda spekülasyona girmeyeceğini belirtti.

Öte yandan, oturum boyunca bazı sorulara yanıt vermeyen Sessions, Demokratların tepkisiyle karşılaştı. Sessions'ı, hakkında bilgi sahibi olduğu konularla ilgili konuşmamakla suçlayan Demokratlara hitaben ABD'li bakan, kimseden bir şey saklamadığını söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.