Sosyal Medya

Ä°slam

Bir gerçeğin peşinde

‘Güdümlü’ demem şundan. Kemal Kılıçdaroğlu çok uzun süredir herhangi bir konuda herhangi bir fikri yokmuş da sadece ‘canı pahasına koruması gereken bir pozisyonu varmış’ gibi davranıyor, konuşuyor. Bu yanıyla bir genel başkandan çok eski Taraf Gazetesi’nin ismi hiç de lazım olmayan bazı yazarlarına benziyor.



İsmail Kılıçarslan - Yeni Şafak

AKP Hükümeti, terör örgütü olarak görülen Müslüman KardeÅŸler’e verdiÄŸi desteÄŸi keserek ve Rabia simgesini de bırakarak iÅŸe baÅŸlamalıdır.’

Cümle bu.

Kim kurmuÅŸtur dersiniz bu cümleyi? 15 Temmuz sonrası ‘gerzekler meydanlarda tekbir getiriyorlar, her ÅŸeyi berbat edecekler, kullanılan fotoÄŸraflarda mini etekli kızlar bulun’ diyen birileri bu cümleyi de kurabilir mesela. Ama hayır. Cümle o birilerinin deÄŸil.

Peki kimin? 15 Temmuz günü attığı tweet ile Türkiye’nin geliÅŸmesine engel teÅŸkil eden dört oluÅŸum içerisinde laikçiler, PKK, Fethullahçılar’ın yanına Ä°slamcıları da yazan Can Paker yazabilir mesela bu cümleyi. Ama hayır. Cümle Can Paker’in de deÄŸil.

Peki kimin? Soros’un, ErtuÄŸrul Özkök’ün, Robert Fisk’in falan da olabilecek bu cümle, artık son derece sıkıcı bir güdümlü bürokrat/baÅŸkana dönüşen Kemal KılıçdaroÄŸlu’nun.

‘Güdümlü’ demem ÅŸundan. Kemal KılıçdaroÄŸlu çok uzun süredir herhangi bir konuda herhangi bir fikri yokmuÅŸ da sadece ‘canı pahasına koruması gereken bir pozisyonu varmış’ gibi davranıyor, konuÅŸuyor. Bu yanıyla bir genel baÅŸkandan çok eski Taraf Gazetesi’nin ismi hiç de lazım olmayan bazı yazarlarına benziyor.

HoÅŸ. Ãœlkemizde genel olarak ‘sahip olduÄŸu meseleyi ve o meselenin ön gördüğü fikri canı pahasına savunan insan’ diye biri yok. Çok uzun süredir de olmadı. Kendi adıma söyleyecek olursam bununla ilgili olarak umutlandığım bazı zamanlar oldu ama nasıl derler; her seferinde kırılıverdi ortasından bütün umutlarım.

Gelelim Kemal KılıçdaroÄŸlu’nun cümlesinin teviline. Gerçi ‘zırva tevil götürmez’ demiÅŸ atalarımız lakin kendilerinin bileceÄŸi bir iÅŸ. Biz tevile gayret edeceÄŸiz. 

Zor ama bir kere ÅŸu konuda anlaÅŸmayı deneyelim kendisiyle. KılıçdaroÄŸlu’nun kendi tabiriyle ‘AKP Hükümeti’, Rabia simgesini zaten bırakmıştır. Daha doÄŸrusu şöyle: Mısır’daki Ä°hvan’ın ortaya koyduÄŸu Rabia iÅŸareti ile AK Parti ve Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın ortaya koyduÄŸu Rabia iÅŸareti arasında bir baÄŸ ya da baÄŸlantı yoktur.

DoÄŸrusu, bu meseledeki kırgınlığım öyle böyle deÄŸildir. Mısır’daki direnişçi kardeÅŸlerimizin direndikleri meydanın adından ilhamla ortaya koydukları Rabia simgesinin yaygınlaÅŸması için bir grup arkadaşımızla birlikte elimizde gelen her ÅŸeyi yapmıştık. Bu simgeyi dünyadaki tüm Müslümanların ortak simgesi olarak kodlamıştık zihnimizde. Fakat sonrasında Sayın ErdoÄŸan ‘tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan’ dörtlemesi ile Rabia simgesinin iÅŸaret dilini, daha doÄŸrusu anlam dünyasını deÄŸiÅŸtirdi. Eh, elbette bu Tayyip ErdoÄŸan’ın bileceÄŸi bir iÅŸtir lakin Rabia simgesi Mısır’daki meydanda ortaya çıktığı haliyle kalaydı, yani ‘evrensel bir direniÅŸ sembolü’ olarak kodlanaydı iyiydi.

Yani demem o ki o Rabia ile bu Rabia aynı deÄŸil. Dolayısıyla KılıçdaroÄŸlu yanlış bir çaÄŸrı yapıyor ‘AKP Hükümeti’ne.

Gelelim Ä°hvan’ın terör örgütü olarak görülmesi meselesine. ‘Ä°hvan terör örgütüdür’ ifadesiyle ‘CHP terör örgütüdür’ ifadesi aynıdır. Hatta daha da açığını yazayım. Yeteri kadar sert bulmadıkları için içinden pek çok yapının ayrılarak terörize olduÄŸu Ä°hvan, bu yanıyla terör örgütü olmak şöyle dursun terör yüzünden durmadan zayıf düşen bir yapıdır.

Ne ki KılıçdaroÄŸlu ve benzerleri Batı'nın yahut Suudi Arabistan gibi ‘tasmalılar’ın Ä°hvan’ı terör örgütü ilan etmelerine boyun eÄŸdikleri, ses çıkarmadıkları için iÅŸgal ediyorlardır belki de koltuklarını. Bunu neredeyse anlayışla karşılarım. Yani KılıçdaroÄŸlu’ndan ‘emperyalistler ve onların tasmalı iÅŸbirlikçileri terörist dedi diye bir yapıya terörist demem’ diyecek cesareti bekliyor deÄŸilim. Emperyalistler neyi uygun görüyorsa onu diyecek elbet.

Peki ‘AKP Hükümeti’nin Ä°hvan ile bundan sonra kuracağı iliÅŸki nasıl olacak? Bilmem. Son zamanlarda öyle tuhaf ÅŸeyler yaÅŸandı, öyle ilginç geliÅŸmeler oldu ki şöyle göğsümü gere gere ‘elbette iliÅŸkilerde en küçük bir deÄŸiÅŸiklik olmayacak. AK Parti ile Ä°hvan kardeÅŸlik hukuklarına devam edecekler’ diyemiyorum. Artık emin olduÄŸum çok az ÅŸey kaldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.