Sosyal Medya

Güncel

Bakanı Işık Mardin'de sınır hattına inşa edilen beton duvar çalışmalarını inceledi

Milli Savunma Bakanı Işık, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Çolak ile hudut hattında, yapımı devam eden sınır fiziki güvenlik sistemi kapsamındaki modüler beton duvar çalışmalarını inceledi.



Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, sınır fiziki güvenlik sistemi kapsamında yapılan modüler beton duvar Ã§alışmalarının devam ettiÄŸini, ÅŸu ana kadar 690 kilometresi tamamlanan duvarı gelecek ayın sonuna kadar bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Işık, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ile birlikte Hakkari'deki incelemeleri tamamlamasının ardından askeri uçakla Mardin'e geldi.

Mardin Havalimanı'nda Vali Mustafa Yaman ve öteki yetkililerce karşılanan Işık, buradan helikopterle Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesindeki Muratlı Jandarma Karakoluna geçti.

Işık ve beraberindekiler, buradan araçlarla Mardin'e bağlı Suriye sınırının sıfır noktasındaki Şehit Çoban Hudut Karakoluna gitti.

Tören mangasını selamlayan Bakan Işık, karakol şeref defterini imzaladı. Hudut karakol komutanından çalışmalarına ilişkin brifing alan Bakan Işık, karakolda incelemelerde bulundu.

"Önümüzdeki ayın sonuna kadar da tamamını bitirmeyi hedefliyoruz"

Gözetleme kulesine çıkan Işık, burada nöbetçilerden hudut tekmili aldı. Karakol komutanı, sorumluluk bölgeleri karşısında sınırın Suriye tarafında terör örgütü PKK/PYD'nin kontrolünde bir köyün yer aldığını bildirdi.

Işık, incelemelerinin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mardin-Åžanlıurfa sınırının tam kesiÅŸtiÄŸi noktada incelemelerde bulunduÄŸun belirtti.  

Işık, sınır fiziki güvenlik sistemi kapsamında yapılan modüler beton duvar çalışmalarını incelediklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Bunun toplam uzunluğu 828 kilometre. Şu ana kadar 690 kilometresi tamamlandı. Önümüzdeki ayın sonuna kadar da tamamını bitirmeyi hedefliyoruz. Bu, sınırlardan yasa dışı geçişleri ve özellikle kaçakçılığı çok büyük oranda engelledi. Bunu tamamlıyoruz ancak bununla da yetinmiyoruz. Özellikle sınır fiziki güvenlik sistemi tamamlandıktan hemen sonra da artık entegre sınır güvenliği sistemini hayata geçiriyoruz. Burada sadece duvar, tel, yol ile kalmıyoruz, fiber optik sensörlerden kulelere, geniş alan gözetleme sistemlerine, teknolojik pek çok imkanı sınırımızın güvenliği için devreye alıyoruz."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.