Sosyal Medya

Güncel

Fetullah Gülen'in kardeşi hakim karşısına çıktı

Fetullah Gülen'in silahlı terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla tutuklu bulunan kardeşi Kutbettin Gülen hakim karşısına çıktı.



İzmir 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanık Kutbettin Gülen ve avukatı hazır bulundu. Tutuklu sanık Gülen bel fıtığı rahatsızlığı olduğu için oturarak yaptığı savunmasında hakkında suçlamaları kabul etmediğini belirterek, kendisinin sadece matbaa işiyle uğraştığını ve tanık beyanlarının iftira olduğunu öne sürdü.

AÄžLAYA AÄžLAYA REDDETTÄ°

AÄŸlayarak çok sayıda saÄŸlık sorunu olduÄŸunu belirten Gülen, "Kim polise, jandarmaya halka ateÅŸ açtıysa Allah belasını versin. Ben matbaada kendi halimde çalışırdım." dedi.

Fetullah Gülen'in kardeşi hakim karşısına çıktı

"MERHAMET Ä°STEMÄ°YORUM"

Emekli olduktan sonra Fetullahçı Terör Örgütü bünyesinde faaliyet gösterdiÄŸi iddia edilen Kaynak Holding'e baÄŸlı ÇaÄŸlayan Matbaası'nda 'danışman' olarak çalıştığını söyleyen Gülen, kendisi hakkında ifade veren tanıkları tanımadığını ileri sürdü. Gülen, tanıklardan bir tek Nurettin Veren'i televizyonda gördüğünü ve Veren'in bir kere matbaaya geldiÄŸini belirterek, matbaanın birinci katında sohbet toplantıları düzenlendiÄŸi iddialarını reddetti. FETÖ terör örgütü elebaşısı aÄŸabeyi Fetullah Gülen'i 3-4 sene önce anjiyo olduÄŸunda ziyaret ettiÄŸini ifade eden Gülen, "Terörü lanetliyorum. Nerede terör örgütü varsa onu lanetliyorum. Her türlüsünü. Çok rahatsızım. Merhamet istemiyorum. Adalet istiyorum. SaÄŸlığım iyi deÄŸildir. cezaevi koÅŸullarında hayatım tehlikede." dedi.

TANIK KUTBETTÄ°N GÃœLEN'Ä° ANLATTI

Tanık Hüseyin UÄŸur Sarıçiçek, 39 yıl örgüt içerisinde kaldığını ve FETÖ üyesi olan herkesin Kutbettin Gülen'i tanıdığını belirterek, "Kutbettin Gülen yukarıda bir insandı. Onun üstüne laf söyleyecek yoktu." dedi.

Tanık Kemal Tekin, ÇaÄŸlayan Matbaası'nda güvenlik görevlisi olarak çalıştığını söyleyerek Kutbettin Gülen'in matbaada kapısında danışman yazan bir odası olduÄŸunu ve genelde orada vakit geçirdiÄŸini ileri sürdü. Tanık Yunus Yıldırım da ÇaÄŸlayan Matbaası'nda çalıştığını ifade ederek, "Kutbettin Gülen'le fazla muhatap olmazdık. Sabah gelirdi, odasına geçerdi, danışman yazardı odasında. Türkiye'nin dört bir yanında matbaayı gezmek için öğrenci ve esnaf grupları gelirdi." diye konuÅŸtu.

Hakimin, 'Ne özelliÄŸi vardı matbaanın, geliÅŸ sebeplerini soruyor muydunuz?' sorusuna Yıldırım, "Abiler bizi geziye getiriyor' denilirdi." yanıtını verdi. Yıldırım, geziye gelenlerin Kutbettin Gülen'in matbaada olduÄŸunu bildiklerini ifade etti.

AVUKATI: 9 TANE RAHATSIZLIÄžI VAR

Sanık avukatı ise müvekkilinin soy isimden dolayı tutuklu olduÄŸunu belirterek, "Müvekkilim gözaltına alındıktan sonra saÄŸlık sorunları artmıştır. 9 tane rahatsızlığı bulunmaktadır. Müvekkilin saÄŸlık durumu cezaevi ÅŸartlarında kötüleÅŸmektedir. Tam teÅŸekküllü bir hastaneye sevkini talep ediyoruz." dedi.

Mahkeme heyeti Kutbettin Gülen'in tutukluluk halinin devamına, dinlenmeyen tanıkların dinlenilmesine, eksik evrakların tamamlanmasına karar vererek duruşmayı erteledi. Fetullahçı Terör Örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in FETÖ soruşturması kapsamında "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan aranan kardeşi Kutbettin Gülen, 2 Ekim 2016 tarihinde polisin Gaziemir ilçesinde düzenlediği operasyonla yakalanmıştı. Kutbettin Gülen'in, İzmir Gaziemir'de Kaynak Holding'e bağlı faaliyet gösteren Çağlayan Matbaası'na kayyum atanmasının ardından burada çalışıyor göründüğü belirlenmiş ve ilişiği kesilmişti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.