Sosyal Medya

Güncel

Soylu'dan 'panzer' faciası sonucu 2 çocuğunu kaybeden aileye ziyaret

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şırnak'ın Silopi ilçesinde 4 Mayıs akşamı panzerin çarparak girdiği evde, 2 çocuğu ölen Yıldırım Ailesi'ni ziyaret ederek taziye dileklerinde bulundu.



Silopi ilçesine helikoperle giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, Şırnak Valisi İhsan Su ve Silopi Kaymakamı Savaş Topal ile birlikte, 4 Mayıs'ta zırhlı polis aracının Karşıyaka mahallesi 715. Sokak'ta bulunan evlerine çarpması sonucu hayatlarını kaybeden 7 yaşındaki Muhammet ve 6 yaşındaki kardeşi Furkan Yıldırım'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

'DÄ°ÄžER POLÄ°SLE Ä°LGÄ°LÄ° Ä°ÅžLEMLER SÃœRÃœYOR'

Taziyelerin kabul edildiği Hz. Osman Camisi'ne giden Soylu, burada yaptığı açıklamada, ailenin kaza olayını metanetle karşıladığını belirterek, "Muhammet ve Furkan'ın bizi cennette karşılayacağına inanıyoruz. Olayın hemen akabinde soruşturmalar başladı ve devam ediyor. Başsavcılığımız da hemen olayla ilgili gerekli tahkikatı yaptı. Biz de Silopi'ye bu acılı ailemizi ziyarete geldik. Allah bir daha böyle acılar göstermesin. Polis memurlarımızdan bir tanesi tutuklandı, diğeri ile ilgili işlemler de sürüyor. Çocukların babası, dedesi, annesi büyük metanet gösterdiler. Buraya ulaştığımızdan itibaren de aynı anlayışı bize de gösterdiler. Bugün bizleri evlerinde kabul ettiler. Yanlarında, kalplerinde olduğumuzu bilmenizi isteriz" dedi.

20170509_2_23576215_21906863_Web

DEDEDEN TEÅžEKKÃœR

Hayatını kaybeden Furkan ve Muhammet'in dedesi Salih Yıldırım, taziye dileklerinde bulunmak için Silopi'ye giden Bakan Soylu'ya teşekkür ederek, "Sayın bakanım buraya kadar geldiniz şeref verdiniz. Olayın ilk saatinden şimdiye kadar valimiz, kaymakamımız ve emniyet müdürümüz bizleri yalnız bırakmadı" diye konuştu.
Çocukların babası Mesut Yıldırım ise 5 çocuğundan 2'sini kaybetmenin acısını yaşadığını dile getirerek, acılı günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan Soylu'ya teşekkür etti.

Bu arada, Bakan Soylu mahalleye gelişinde yolda karşılaştığı kadınlarla da bir süre sohbet derek buradaki çocuklara da oyuncak hediye etti.

Taziye evinden ayrılan Bakan Soylu ve beraberindekiler daha sonra Namaz Dağı'ndakı askeri üs bölgelerini ziyaret ederek, buradaki askerlere moral verdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.