Sosyal Medya

Güncel

Yasinler'in hesabı sorulmadı-Yakup Köse

Şu an mapusta saz çalmakla iştigal eden Halkların Demokratik Partisi Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Kobani’de halka zulme eden PKK uzantılarına destek amacıyla 2014 senesinde güruhunu sokağa salmıştı. Semerinden boşalan ‘demokratik güçler’, Kurban Bayramı’nda fakir fukaraya kurban eti dağıtan 16 yaşındaki Yasin Börü ve arkadaşlarını katletmişti.



26 Eylül 2015’de “Ben Yasin Börü” baÅŸlıklı yazımda Åžehid Yasin’in dilinden, HDP’nin ‘demokratik güçleri’nin kendilerine yakışan hayvandan aÅŸağı ‘eylemini’ yazmıştım. Hatırlayalım: “Hüseyin Dakak (19), Hasan Gökgöz (26), Riyad GüneÅŸ (28), Yusuf Er (18) aÄŸabeylerle, hayırseverlerin bağışladıkları kurban etlerini dağıtmaya baÅŸladık. İçinde kurban eti olan poÅŸetleri verdiÄŸimiz evlerdeki tebessüm bizleri öylesine mutlu ediyordu ki... Kürt halkını kurtarma iddiasındaki PKK’lı faÅŸistler halkın ekmek teknelerini yakıp yıkarken, zorla kepenkleri kapattırılan esnaf evine ekmek götüremezken vesilesi olduÄŸumuz hayrın bize ÅŸehadeti getireceÄŸinden habersizdik.
 
Elimizde kurban etleriyle dolu poÅŸetlerle dolaşırken bir anda karşımıza Hak ve halk düşmanı malûm güruh çıktı. Bizleri fark etmeleriyle birlikte başımıza taÅŸ yaÄŸmaya baÅŸladı. Kaçmaya baÅŸladık. Sığındığımız evin sahibi de onlardan çıktı. BoÄŸazımı kestikten sonra beni balkondan aÅŸağı attılar. AÅŸağıya düştüğümde tekmeler, sopalar, bıçaklar, taÅŸlar üzerime yağıyordu. Ben Rabbime kavuÅŸmanın mutluluÄŸuyla cesedime yapılanları seyrediyordum. Ne kadar da zavallılardı... “Yakın, ibret olsun” seslerini duydum. Ondan önce bir ‘teyze’ arabasıyla üzerimden geçti. Sonra onları kinleriyle baÅŸ baÅŸa bırakıp Rabbimin ÅŸehidlere vaat ettiÄŸi nimetlere ÅŸahid oldum! Tabiî ki en büyük nimet, O’nun yolunda kurban olmaktı, Elhamdulillah buna nâil oldum. Onlar beni öldürdüklerini sanıyorlar ama bana öyle büyük iyilik yaptılar ki, eminim bundan haberdar olsalar beni yaÅŸatmak için ellerinden geleni yaparlardı!”
 
Hayvanın bile yapmaya hayâ edeceÄŸi vahÅŸetle 16 yaşındaki Yasin Börü ve 3 gönüldaşı öldürüldü. 2 yılı aÅŸkındır süren dava Pazartesi günü nihayete erdi. Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi 41 sanıktan 16'sını, "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" ile "devletin birliÄŸini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçlarından beÅŸer kez ağırlaÅŸtırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. DemirtaÅŸ’ın suça sürüklediÄŸi 6 çocuÄŸu ise 110'ar yıl hapse mahkûm etti.
 
Mahkemenin verdiÄŸi bu kararla Yasinimiz’in, Ahmetimiz’in, Riyatımız’ın, Hasanamız’ın bir nebze de olsa sorulmuÅŸ oldu. Lâkin, canavarca hisle insan öldüren HDP’nin ‘demokrat güruhunu’ sokaÄŸa salan Selahattin DemirtaÅŸ henüz bu mevzuda yargılanmadı. O yargılanıp hakkettiÄŸi cezayı almadan da Yasin ve arkadaÅŸlarının hesabı tam mânâsıyla görülmemiÅŸ olacak.
 
Azmettiriciler yargılansın, adalet yerini bulsun!.. 
 
Bulsun ki, porno kasetten CHP’nin başına atanan Kemal KılıçdaroÄŸlu gibiler “Kan dökülür” diye halkı tehdit etmenin bedeli ne olurmuÅŸ görsünler!
 
Adalet gecikmez, tez verilmeli!..

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.