Sosyal Medya

Dünya

ABD'de Trump destekçileri ile karşıtları birbirlerine girdi

California Berkeley’de karşıt gruplar ile Donald Trump’u destekleyenler karşı karşıya geldi. Çıkan kavgada bir çok gösterici yaralanırken bazı göstericiler de gözaltına alındı.



Ulusal Vergi Günü" nedeniyle ABD'nin 150 kentinde protesto gösterileri ve yürüyüşler düzenlendi. 

Ãœlkedeki protestoların en büyüklerden birisi Chicago'da gerçekleÅŸti. Kentteki "vergi protestosu" Ã¼nlü Daley Meydanı'nda baÅŸladı. Meydanı dolduran binlerce Amerikalı, taşıdıkları pankartlar ve attıkları sloganlarda ABD'deki vergi sistemini ve BaÅŸkan Donald Trump'ı protesto etti. 

Etkinliğe davet edilen birçok ünlü ismin kalabalığa yaptıkları konuşmaların ardından yürüyüşe geçildi. Göstericiler polisin yoğun önlemleri eşliğinde Trump Tower'a kadar yürüdü.

Bando eÅŸliÄŸinde gerçekleÅŸen yürüyüş sırasında göstericiler, "Trump'a, Ku Klux Klan'a ve ırkçı ABD'ye hayır", "Donald Trump'ın gitmesi lazım" ile "Nefret de yok, korku da göçmenler hoÅŸ geldiniz buraya" sloganları attı. "Trump'ın savaÅŸlarına hayır", "Bizden neyi gizliyorsun Trump? Vergi beyanını açıkla" ve "Vergilere, yalacılara ve Trump'a hayır" yazılı pankartların açıldığı gösteri sırasında Chicago polisinin Trump Tower çevresinde aldığı olaÄŸanüstü önlemler dikkati çekti. 

New York'taki protesto ise Bryant Park'ta gerçekleÅŸti. Göstericiler ABD BaÅŸkanı Trump'a vergi beyannamesini açıklaması çaÄŸrısında bulundu. 

ABD'de baÅŸkan adaylarının seçimlerden önce vergi iadesiyle ilgili belgelerini kamuoyuyla paylaÅŸmaları konusunda yasal bir zorunluluk bulunmamasına raÄŸmen 1976 yılından bu yana tüm adaylar seçimlerden bunu gerçekleÅŸtirmiÅŸti. 

Trump'ın vergi beyannamesini açıklaması için baÅŸkanlık koltuÄŸuna oturduÄŸundan bu yana 1 milyondan fazla Amerikalı açılan elektronik dilekçeye imza attı.

California eyaletinin Berkeley kentinde Trump yanlısı ve karşıtı göstericiler arasında çıkan arbedede 4 kişi gözaltına alındı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.