Sosyal Medya

Güncel

Soylu: PKK'nın elinde 11 yeni nesil füze var

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, PKK'nın elinde 11 yeni nesil füze olduğunu ve bunun büyük bir tehlike oluşturduğunu açıkladı. "Bunların Batı'dan geldiğini de biliyoruz" dedi.



NTV'ye konuÅŸan İçiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu, "Irak’ın kuzeyinde PKK’nın elinde 11 yeni nesil füze var. Nereden geliyor bunlar, PYD’den geliyor. PKK ile PYD aynı ÅŸey olduÄŸu için oradaki savaÅŸ ortamında hangi yöntem varsa PKK/PYD’de de aynı yöntemi kullanıyor. Orası bir laboratuvar durumunda" dedi.

Soylu, bunların Batı'dan geldiğini de bildiklerini söyledi.

PKK operasyonlarına da değinen Bakan Soylu, "Operasyonlar yapılıyor, bizimkiler geri çekiliyor ve teröristler geri geliyordu. Artık bu değişti. Artık gittiğimiz yerde kalıyoruz ve buna 'süpürme harekâtı' diyoruz. Terör örgütünü bulunduğu yerden süpürüyoruz. Bölgede durunca terör örgütü şehre baskı kuruyor, para kaynakları yaratıyor; bazı STK'lar var, bunlar Batı ve görevden alınan belediyelerce destekleniyordu. Bunlar, Kandil'e adam kazandırıyor. Biz sadece terörizmle değil, kaynaklarıyla da mücadele ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Gözyaşlarını tutamadı

İçişleri Bakanı, "Terör operasyonlarını anlatırken heyecanlandınız, sesiniz titredi. 7 aydır bakanlık koltuğundasınız ve ciddi anlamda sarsıldığınız, umutsuzluğa kapılıp gözyaşlarınızı tutamadığınız oldu mu, oluyor mu?" sorusuna yanıt verirken gözyaşlarını tutamadı.

Soylu, "Ben şehit evlatlarından gelen mektuplarda kendimi tutamıyorum. Masamın yanında o mektuplar..." derken ağlamaya başladı.

PYD'ye destek sorunu

Amerika’nın PKK'nın Suriye kolu PYD’ye siyasi ve askeri desteÄŸi Türkiye ile Amerika’yı Suriye coÄŸrafyasında karşı karşıya getiren en önemli sebep.

ABD, Türkiye’nin sert tepkisi üzerine bu desteÄŸi Ekim 2015'ten itibaren yeni bir yapı oluÅŸturarak devam ettirmeye baÅŸlamış, bu tarihte sınırlı sayıda Arap, Süryani ve Türkmen gücü de YPG’ye katarak Suriye Demokratik Güçleri’ni (SDG) kurmuÅŸtu. SDG'nin omurgasını ve komutasını yine YPG oluÅŸturuyor.

ABD DışiÅŸleri Bakanlığı’ndan Marie Harf, Ekim 2014’te PYD’yi terör örgütü olarak görmediklerini açıklamış, Washington yönetimi Eylül 2015’te PYD'nin silahlı kanadı YPG'yi de terör örgütü olarak görmediÄŸini ilân etmiÅŸti.

Trump yönetiminin de bu konuda Obama dönemiyle aynı tutumu sürdürdüğü görülüyor. Bu dönemde de Amerika YPG’yi silahlandırmaya devam ediyor. Obama döneminde PYD/YPG ile irtibatları yürüten Özel Temsilci Brett McGurk, Trump döneminde de görevine devam ediyor.

Kaynak: NTV, Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.