Sosyal Medya

Güncel

Karargahta asker kıyafetiyle gezen 20 sivil aranıyor

Jandarma Genel Komutanlığı, FET֒nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara’daki en hareketli yerlerden biriydi. Kamera görüntülerinde o gece karargâhta olan personelin yüzü tek tek incelenirken asker kıyafeti giymiş ancak kayıtlarda ve listelerde olmayan 20 kişiye rastlandı. Savcılık şimdi, darbe girişimini yönettiği değerlendirilen bu sivillerin peşinde



15 Temmuz darbe giriÅŸiminin ardından devam eden soruÅŸturma kapsamında önemli bir bilgiye ulaşıldı. Jandarma Genel Komutanlığı’nda o gece asker giyimli 20 sivil kiÅŸi tespit edildi.

Habertürk'ün haberine göre, savcı bu kiÅŸilerin darbeyi yönlendirmek için asker kılığına giren FETÖ’cü sivil ÅŸahıslar olabileceÄŸi ihtimali üzerinde duruyor. ABD’den iadesi istenen terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen’in liderliÄŸindeki FETÖ ile ilgili 15 Temmuz darbe kalkışmasına dair soruÅŸturmalar devam ediyor.

Bu kapsamda Genelkurmay BaÅŸkanlığı, Akıncı Ãœssü, Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın yanı sıra CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi, TBMM, Ankara Emniyet Müdürlüğü, MÄ°T, TRT, Jandarma ve Gölbaşı Özel Harekât Daire BaÅŸkanlığı’na ait kamera görüntüleri titizlikle inceleniyor. Hava Kuvvetleri’nden sonra darbede en etkin birim olan Jandarma Genel Komutanlığı’ndan elde edilen görüntülerin incelenmesi sonucu ilginç bir tespite ulaşıldı.

Darbe gecesi komutanlıkta bulunan bütün personelin yüzü tek tek tespit edildi ve askeri kayıtlarla karşılaÅŸtırıldı. AraÅŸtırma sonucu o gece Jandarma Genel Komutanlığı personeli arasında bulunan yaklaşık 20 kiÅŸinin, karargahta görevli kiÅŸiler arasında yer almadığı saptandı. 


Savcı, bu kiÅŸilerin darbeyi yönlendirmek için asker kılığına giren FETÖ’cü sivil ÅŸahıslar olabileceÄŸi ihtimali üzerinde duruyor. SoruÅŸturma bu yönüyle derinleÅŸtirildi.

YENÄ° ADÄ°L ÖKSÃœZ’LER ŞÜPHESÄ°

15 Temmuz kalkışması yaÅŸandığı sırada birtakım sivil kiÅŸilerin askeri komutanlıklara girdiklerine dair iddialar gündeme gelmiÅŸti. Ancak, asker elbisesi giyen sivil ÅŸahısların varlığına dair daha önce bir bulguya rastlanılmamıştı. Åžimdi üzerinde çalışılan konu, bu kiÅŸilerin FETÖ’ye baÄŸlı imamlar olup olmadıkları. Emniyet Kriminal Daire BaÅŸkanlığı, Akıncı 4. Ana Jet Ãœssü Komutanlığı’nda ele geçen materyaller üzerinde yaptığı incelemede 585 parmak izinden 111’inin kaydını tespit edememiÅŸti.16 Temmuz sabahı Jandarma Genel Komutanlığı binasında 200’e yakın asker gözaltına alınmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.