Sosyal Medya

Güncel

Rahip Santoro'nun katili bilinmeyen her şeyi anlattı!

Türkiye'yi karıştıran Rahip Santoro cinayetinin katili Oğuzhan Akdin 11 yıl sonra konuştu. Karanlık cinayetin ardından 12 yıl hapis yatıp serbest bırakılan Akdin, Santoro'yu Hristiyanlık adına misyonerlik yaptığı için öldürdüğünü savundu.



Ä°talyan Katolik Kilisesi Rahibi Andrea Santoro'yu Trabzon'da 5 Åžubat 2005 tarihinde silahla vurarak öldürmekten 12 yıl hapis yatan OÄŸuzhan Akdincezaevinden çıktıktan sonra konuÅŸtu.

Karadeniz Gazetesi'nin haberine göre, "Kiliseye gittiÄŸimde orada görevli olan Rahip Andrea Santoro ile karşılaÅŸtım. Zaten silah üzerimdeydi. Kendisiyle konuÅŸmak istedim. Amacım sadece ‘misyonerlik faaliyetleri yapıyor musunuz’diye sormaktı. ‘Bazı gençlerin Hristiyan yapıldığını bana açıklayabilir misin’dedim. O da bana Hristiyanlığın hak dini olduÄŸunu, gerçek dinin kendi dinleri olduÄŸunu, bir gün mutlaka bütün Türkleri Hristiyan yapacaklarını söyledi. Bu sırada üzerimde bulunan silahı çıkararak ‘Sizin dininiz deÄŸil bizim dinimiz (Ä°slamiyet) gerçek hak dinidir’ dedim ve ateÅŸ ettim. Rahip Santoro’ya iki mermi isabet etmiÅŸti. Çıkarken de havaya bir el ateÅŸ ettim ve olay yerinden ayrıldım" iddiasında bulundu.


Akdin, o dönem 16 yaşında bir lise öğrencisi olduÄŸunun hatırlatılıp 'Silahı nereden buldun' diye sorulması üzerine silahı kimsenin vermediÄŸini, o gün evden alıp çıktığını savundu. Santoro'nun misyonerlik yaptığını ise çevresindeki bazı arkadaÅŸlarının söylediÄŸini iddia etti.

18 YIL HAPÄ°S ALMIÅžTI

Trabzon’da 5 Åžubat 2006 tarihinde, o zaman 16 yaşında olan OÄŸuzhan Akdin, Ä°skenderpaÅŸa Mahallesi’ndeki Santa Maria Katolik Kilisesi’nde rahip Andrea Santoro’yu tabancayla ateÅŸ ederek öldürdü. Olaydan 3 gün sonra Trabzon’da yakalanan Akdin’e, yargılandığı davada 18 yıl 10 gün hapis cezası verildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.