Sosyal Medya

Coğrafyamız

Gazze'de Halep'e destek gösterisi

Gazzeliler Halep'teki katliamları protesto için gösteri yaptı



Gazze'de, Suriye'deki Beşşar Esad rejimi ve müttefiklerinin saldırılarına maruz kalan Halep halkıyla dayanışma gösterisi düzenlendi.

Hamas'a bağlı öğrenci birliği İslami Blok'un çağrısıyla düzenlenen eylemde, "Şehitlerin diyarı Halep, bizi affet", "Halep'i yakıp yıkan saldırılarınızı durdurun" yazılı dövizler taşındı.

İslami Blok'un basın sorumlusu Nidal Iyd, gösteride yaptığı konuşmada, "Halep halkı ve dünyada zulüm gören Müslümanlarla dayanışma içinde olduğumuzu göstermek için burada toplandık. Arap dünyası ve uluslararası toplumun sessiz kaldığı bir dünyada Halep yanıyor. Tarih bunu asla unutmayacak." dedi.

Iyd, "özgür dünyaya" Halep'teki katliamların durdurulması için bir an önce harekete geçme çağrısında bulundu.

Suriye'de rejim ordusu, Rusya ve Ä°ran destekli Åžii milisler, son 20 gündür Halep'in doÄŸusunda muhalif güçlerin kontrolündeki semtlere havadan ve karadan ÅŸiddetli saldırılar düzenliyor. Rusya ise Halep'teki hava saldırılarında yer almadığını savunuyor. Buna karşın, rejim hatlarının haberleÅŸmesini dinleyen muhalifler, Rusların kara harekatının her kademesinde boy gösterdiÄŸini bildiriyor. 

Rejim kuÅŸatmasında yüz binlerce sivilin bulunduÄŸu doÄŸu Halep'te halk 3 ayı aÅŸkın süredir temel insani ihtiyaçlarını gideremiyor. Son üç hafta içinde kentin doÄŸusundaki tüm hastaneler, saÄŸlık merkezleri, fırın ve okullar rejim saldırılarıyla hizmet dışı kaldı. Baz istasyonlarının büyük kısmının yıkılması ve rejimin telefon hatlarını kesmesi nedeniyle kentte iletiÅŸim sadece kısıtlı ÅŸekilde internet üzerinden kurulabiliyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.