Sosyal Medya

Güncel

RTÜK evlilik programlarına ceza yağdırdı

RTÜK, geçen yıla göre 12 kat artışla rekor sayıda şikayet edilen evlilik programlarına ceza yağdırdı.



Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), geçen yıla göre 12 artışla rekor sayıda şikayet edilen evlilik programlarına müeyyide uyguladı. Vatandaşlardan gelen şikayetleri değerlendiren RTÜK, Kanal D, Fox, Star, ATV, Show TV ve Flash TV'deki evlilik programlarına para cezası verdi.

EN ÇOK ŞİKAYETLER EVLİLİK PROGRAMLARINA

Bu kapsamda, geçen yıl evlilik programlarıyla ilgili 7 bin 297 şikayet gelirken, bu yıl yaklaşık 12 kat rekor artışla 87 bini geçti. Buna göre, Kanal D'de yayınlanan "Kısmetse Olur", 38 bin 153 başvuru ile en fazla şikayet edilen program oldu.

Fox TV'de yayınlandığı dönem 14 bin 801, Star TV'ye geçtikten sonra 3 bin 975 şikayet alan "Zühal Topal'la" programı ikinci sırada yer aldı. ATV'deki "Esra Erol'da" 13 bin 79, Show TV'deki "Evleneceksen Gel" 3 bin 678 ve Flash TV'deki "Dest-i İzdivaç" ise 290 şikayet aldı. Üst kurul, bu çerçevede Kanal D, Fox, Star, ATV, Show TV ve Flash TV'deki evlilik programlarına para cezası verdi.

RTÜK HAKSIZ KAZANÇ SAĞLAYANLARI DA ES GEÇMEDİ

Üst kurulun toplantısında, evlilik programlarının yanı sıra diğer yayın ihlalleri de ele alındı. Bu kapsamda, son bir haftada ilaç olmadığı halde sağlığa iyi geldiği iddiasıyla tanıtılan gıda takviyesi, cinsel içerikli ürün satış, bahis sitesi ve canlı sohbet hatları reklamını yapan kanallar ile dini duyguları istismar ederek, ticari çıkar elde eden 12 kanala toplam 46 müeyyide uygulandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.