Güncel
Türk halkına göre darbenin arkasında ABD var
Türk halkının yüzde 79u, 15 Temmuz FETÖ/PDY darbe girişiminin arkasında ABDnin olduğunu düşünüyor
Türkiye'deki darbe girişimiyle ilgili yapılan bir araştırmaya göre, Türk halkının yüzde 79'u darbenin arkasında ABD'nin olduğunu düşünüyor.
Habertürk'ün haberine göre, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin halkın bakışı, bu girişimin ardından ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) ve çıkarılan Kanun Hükmündeki Kararnamelerin (KHK) toplum hayatunı ne kadar etkilediği halka soruldu.
TÜRK HALKI, ‘15 TEMMUZ’UN ARKASINDA ABD VAR’ DEDİ
Araştırma şirketi Andy-Ar, katılımcılara, ‘15 Temmuz darbe girişiminin arkasında ABD’nin olduğunu düşünüyor musunuz?’ diye sordu. Ankete katılanların yüzde 79’u ‘Evet, ABD var’ dedi. Yüzde 11.7’si ise ‘Hayır, ABD yok’ yanıtını verdi. Katılımcıların yüzde 8.6’sı ise ‘Fikrim yok, bilmiyorum’ yönünde görüş bildirdi.
Seçmene göre dağılımda ise AK Partili seçmenin yüzde 90.5’i, MHP’lilerin yüzde 89.4’ü, CHP’lilerin yüzde 63.5’i ve HDP’li seçmenin yüzde 50’si, 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında ABD’nin olduğunu söyledi.
Yaş skalasında ise 25-34 yaş grubu yüzde 83.5 ile en yüksek oranda ‘Darbe girişiminin arkasında ABD var’ dedi. Bu grubu yüzde 81.9 ile 35-44 yaş grubu ve yüzde 78.2’yle de 45-54 yaş skalası takip etti.

Henüz yorum yapılmamış.