Sosyal Medya

Coğrafyamız

YPG açıklama yaptı: Çekiliyoruz!

PKK'nın Suriye'deki kolu olan YPG bugün yaptığı açıklamada Menbic'ten çekileceğini belirtti.



Açıklamada, "Güçlerimizin kentteki rolünü tamamlamasının ardından Menbic'de bulunan YPG savaşçılarını çekerek Fırat'ın Gazabı hamlesine katılacağımızı belirtiyoruz" denildi.

ABD BaÅŸkanı Barack Obama'nın özel temsilcisi Brett Mcgurk, kiÅŸisel Twitter hesabından Türkiye ile ABD arasında sorun haline gelen YPG güçlerinin Menbic'ten çekilmesi ile ilgili bir mesaj paylaÅŸtı. Mcgurk mesajında, "Bütün YPG güçleri yerel birimlerin eÄŸitimi tamamlandıktan sonra Menbic'ten ayrılıp Fırat'ın doÄŸusuna geçecek" dedi. 

ABD'li temsilcisinin bu mesajından hemen sonra YPG tarafından Menbic'teki güçlerinin çekilmesi konusunda yazılı bir açıklama yapıldı. YPG açıklamasında şöyle denildi:

"Güçlerimiz, 15 AÄŸustos 2016 tarihinde Menbic Askeri Meclisi ve uluslararası koalisyon güçlerinin de desteÄŸi Münbic’i DEAÅž Ã§etelerinden temizledik. Menbic’in özgürleÅŸtirilmesi ve Menbic Askeri Meclisi savaşçılarının eÄŸitim çalışmalarının tamamlandı. Mevcut durumda Menbic’de bulunan askeri ve güvenlik kurumları olası saldırılara karşı cevap olabilecek pozisyondadır. Güçlerimizin kentteki rolünü tamamlamasının ardından Menbic’de bulunan YPG savaşçılarını çekerek Fırat’ın Gazabı hamlesine katılacağımızı belirtiyoruz. Aynı zamanda savaşçılarımıza kucak açan kahraman Menbic halkına da teÅŸekkürlerimizi sunuyoruz. EÄŸer ki gerekirse, Menbic halkının çaÄŸrılarına tekrardan cevap olmaya hazır olduÄŸumuzu belirtiyoruz."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.