Sosyal Medya

Güncel

MİT TIR'ları davasında ara karar verildi

MİT TIR'ları davasında Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Can Dündar ve CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun duruşması bugün görüldü. Mahkeme heyeti, kaleme aldığı köşe yazısında Enis Berberoğlu'nun 'cemaat imamı' olduğunu iddia eden Soner Yalçın'ın Berberoğlu'nun da talebiyle tanık olarak dinlenmesine karar verdi.



Cumhuriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün yargılandığı MİT TIR'ları davası ile bir önceki duruşmada birleşme kararı verilen CHP'li milletvekili Enis Berberoğlu'nun "siyasal veya askeri casusluk" davasının görülmesine bugün başlandı.

Mahkeme heyeti, kaleme aldığı köşe yazısında Berberoğlu'nun 'cemaat imamı' olduğunu öne süren yazar Soner Yalçın'ın tanık olarak dinlenmesine karar verdi. Bir sonraki duruşma 11 Ocak 2017 günü görülecek.

Davayı CHP'li vekiller Barış Yarkadaş, Mahmut Tanal, Gürsel Tekin, İlhan Kesici, Engin Altay, Selina Doğan, Erdoğan Toprak, Atilla Sertel, Veli Ağbaba, Muharrem İnce, Candan Yüceer, Ali Özcan, Sezgin Tanrıkulu, Hilmi Yarayıcı, Mehmet Tüm, Cemal Okan Yüksel, Yaşar Tüzün, Erdin Bircan, Tur Yıldız Biçer, Bülent Öz, Namık Havutça, Mehmet Göker, Utku Çakır Özer, Tanju Özcan, Tuncay Özkan, Didem Engin, Mazlum Nurlu ve CHP PM üyesi Kadir Gökmen Öğüt takip etti.

MÄ°T TIRLARI DAVASI

Adana’da Ocak 2014’te durdurulan mühimmat yüklü MÄ°T TIR’ları haberleri nedeniyle Cumhuriyet eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül 92 gün tutuklu kalmıştı. 6 Mayıs tarihli karar duruÅŸmasında Ä°stanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, “devletin güvenliÄŸi veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliÄŸi itibarıyla gizli kalması gereken bilgilerini açıklamak” suçundan Dündar’a 5 yıl 10 ay, Gül’e ise 5 yıl hapis cezası vermiÅŸti. Mahkeme Dündar ve Gül’e yöneltilen “darbeye teÅŸebbüs” suçundan beraate hükmederken, “silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme” iddiasına iliÅŸkin ise dosyanın ayrılarak baÅŸka bir dosya numarası üzerinden yürütülmesine karar vermiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.