Sosyal Medya

Güncel

Türkiye'ye gelince farklı konuşuyorlar: 'Türkiye'nin yanındayız'

Mevlüt Çavuşoğlu'nu ziyaret eden Alman Dışişleri Bakanı Steinmeier, "DEAŞ ve PKK ile mücadelede Türkiye'nin yanındayız" dedi.



DışiÅŸleri Bakanı Ã‡avuÅŸoÄŸlu, resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya gelen Almanya DışiÅŸleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ile ortak basın toplantısı düzenledi.

AB'NÄ°N TAVIRLARINDAN BIKTIK

ÇavuÅŸoÄŸlu, "AB DışiÅŸleri bakanlarının, iliÅŸkilerin durdurulması yönündeki görüşleri Türkiye ve Türk halkında ciddi tepkiye yol açmaktadır." ifadelerini kullandı. AB'nin Türkiye'ye yönelik tavrına tepki gösteren ÇavuÅŸoÄŸlu, "AB ülkelerinden Türkiye'ye aÅŸağılayıcı tavırlardan bıktık" dedi.

Çavuşoğlu, Almanya'da 4 bin 500 PKK mensubuna yönelik davalar olduğunu fakat bu kişilerden sadece 3'ünün geri yollandığını kaydetti.

Mevlüt Çavuşoğlu ile Walter Steinmeier görüşmesi

"DEAÅž VE PKK'YA KARÅžI TÃœRKÄ°YE'NÄ°N YANINDAYIZ"

Ortak basın toplantısında konuşan Steinmeier, Türkiye'de Temmuz ayında gerçekleştirilen darbe girişimini şiddetli bir biçimde kınadıklarını bildirdi.

Steinmeier, sadece DEAŞ'a karşı değil PKK'ya karşı da terörle mücadele konusunda Türkiye'nin yanında olduklarını söyledi.

Ä°ncirlik konusuna deÄŸinen Steinmeier, "Alman vekiller Ä°ncirlik üssündeki askerleri ziyaret edebilmeli" diye konuÅŸtu.

Mevlüt Çavuşoğlu ile Walter Steinmeier görüşmesi

"TÃœRKÄ°YE'NÄ°N AB'YE ÃœYELÄ°K MÃœZAKERELERÄ°NÄ°N DURDURULMASINA KARÅžIYIM"

Steinmeier, Almanya'nın Türkiye'yle iliÅŸkilerini en hızlı ÅŸekilde geliÅŸtirmeye çalıştıklarını belirtti. Steinmeier, "Ben Türkiye'nin AB'ye üyelik müzakerelerinin durdurulmasına karşıyım" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.